Het ASKV jubileumevent

  35 jaar ongedocumenteerd in Nederland

  Cinema UP

  Het ASKV/Steunpunt Vluchtelingen bestaat dit jaar 35 jaar. En dat laten we niet zomaar voorbijgaan. Op Wereldvluchtelingendag, 20 juni 2024, organiseren we daarom ons jubilieumevent '35 jaar ongedocumenteerd in Nederland'. Een moment om samen stil te staan bij ons 35-jarig bestaan en vooruit te kijken.

  Het ASKV strijdt al 35 jaar voor de structurele verbetering van de positie van mensen zonder verblijfsvergunning. Met juridische en maatschappelijke hulpverlening en door actie te voeren voor een menswaardig asiel- en migratiebeleid zetten we onze missie elke dag voort. En zolang dit nodig is, blijven we ons hard maken voor deze groep mensen. 

  Over het event
  Tijdens ons jubileumevent blikken we samen met (oud-)medewerkers en (oud-)cliënten terug op 35 jaar ASKV. We bespreken welke ontwikkelingen een grote rol hebben gespeeld in ons werk, mijlpalen en successen. Met een panel van beleidsmakers kijken we vooruit: Welke lessen kunnen we trekken uit het verleden? Wat zouden we nu anders of juist hetzelfde doen? En wat betekent dit voor wat we gaan en kunnen doen in de toekomst?

  De huidige politieke ontwikkelingen brengen veel onzekerheid met zich mee. Daarom vinden wij het belangrijk om het met elkaar te hebben over wat ons te wachten staat en waar we wél invloed op hebben. Aan het einde van de avond is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en het glas te heffen. De afgelopen jaren hebben we namelijk al heel wat mooie resultaten bereikt.

  Het voorlopige programma
  19.30 - 20:00 Ontvangst en welkom
  20:00 - 21:00 Terugblik met (oud-)medewerkers en (oud-)cliënten
  21:00 - 21:30 Vooruitblik middels een panel met beleidsmakers
  21:30 - 22:10 De speerpunten van het ASKV en een Ode aan Amsterdam
  22:10 - 23:00 Borrel

  Reserveer je gratis ticket via de ticketknop!