• Film

Indigo Girls: It's Only Life After All (2023)

IN-EDIT Music Documentary Film Festival

Intro: Werner Borkes

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info

17:00 Doors 17:30 It's Only Life After All (2023)

IN-EDIT is weer terug! De zesde editie van het muziekdocumentaire-festival vindt dit jaar plaats van 11 t/m 21 april in de Melkweg. Ook dit jaar zijn er weer vele mooie nieuwe muziekfilms te zien, zoals deze documentaire over het het Amerikaanse queer folkrockduo Indigo Girls.

Met een muzikale carrière van maar liefst veertig jaar als het iconische folkrockduo Indigo Girls, hebben Amy Ray en Emily Saliers niet alleen indruk gemaakt als muzikanten en songwriters, maar ook als toegewijde activisten. Voor velen zijn ze een symbool van radicale zelfacceptatie, waarbij meerdere generaties fans zeggen: "de Indigo Girls hebben mijn leven veranderd." Toch hebben Amy en Emily te maken gehad met misogynie, homofobie en de harde culturele kritiek omdat ze niet pasten in het stereotype van de vrouwelijke popster. Met vreugde, humor en ontroerende oprechtheid neemt de met Sundance bekroonde regisseur Alexandria Bombach ons mee in een hedendaags gesprek met Amy en Emily. Dit alles wordt aangevuld met decennia aan homevideo's van de band en intieme beelden van vandaag de dag.

Voor de film zal Werner Borkes van Roze Filmdagen een introductie doen.

In de Melkweg vinden vaak gelijktijdig verschillende soorten programma’s plaats, zoals concerten, clubnachten en films. Houd er rekening mee dat er af en toe geluidsoverlast kan zijn van andere programma's tijdens de vertoning.