• Film

Joan Baez: I Am a Noise (2023)

IN-EDIT Music Documentary Film Festival

Live: Sophie Janna

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info
  • Gratis voor We Are Public

14:30 Doors 15:00 Joan Baez: I Am a Noise (2023)

IN-EDIT is weer terug! De zesde editie van het muziekdocumentaire-festival vindt dit jaar plaats van 11 t/m 21 april in de Melkweg. Ook dit jaar zijn er weer vele mooie nieuwe muziekfilms te zien, zoals deze documentaire over het singer-songwriter Joan Baez, met live Sophie Janna.

Haar doorbraak op achttienjarige leeftijd, haar relatie met Bob Dylan, haar betrokkenheid bij de burgerrechtenbeweging en haar protest tegen de Vietnamoorlog. Deze documentaire volgt de iconische zangeres Joan Baez (1941) – o.a. onderscheiden met een Grammy Lifetime Achievement Award – op haar afscheidstournee door Amerika en Europa. Ze speelde op Woodstock, trad op met Bono en Peter Gabriel en is nog altijd een van de meest prominente leden van de protestgeneratie. De film wekt het verleden tot leven met uniek archiefmateriaal, in vele opzichten een beeld oproepend van een niet altijd zo gelukkig gezin. Baez praat ook openhartig over deze onbekende schaduwkanten van haar leven.

In de Melkweg vinden vaak gelijktijdig verschillende soorten programma’s plaats, zoals concerten, clubnachten en films. Houd er rekening mee dat er af en toe geluidsoverlast kan zijn van andere programma's tijdens de vertoning.