• Film

Kanaval: A People's History of Haiti in Six Chapters (2022)

NL Première - Presented by Caribbean Creativity & Africadelic

Panel: Leah Gordon, Kesewa John, Frederick Calmes & Nancy Santing

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info

18:30 Doors 19:00 Kanaval: A People's History of Haiti in Six Chapters (2022)

Samen met Africadelic en Caribbean Creativity presenteren we de Nederlandse première van 'Kanaval: A People's History of Haiti in Six Chapters'. In deze documentaire wordt de Haïtiaanse geschiedenis gepresenteerd in een explosie van kleur, dans en muziek, terwijl het land zich opmaakt voor zijn legendarische carnaval. De vertoning wordt georganiseerd ter viering en herdenking van het 220e jubileum van de Haïtiaanse onafhankelijkheid. 

Kanaval is een bekroonde documentaire die zich in het heden afspeelt, maar het rijke verhaal van het verleden van Haïti vertelt. We volgen een aantal carnavalsartiesten in de aanloop naar en tijdens het jaarlijkse Jacmel Mardi Gras. Deze artiesten vertellen hun eigen persoonlijke geschiedenis en de verhalen van hun carnavalskarakters, die momenten en mensen uit het verre en minder verre Haïtiaanse verleden vertegenwoordigen. Verweven met de interviews, getuigenissen en observatiebeelden, bevat de film archiefmateriaal afkomstig uit een grote verscheidenheid aan bronnen om ons begrip van de Haïtiaanse geschiedenis en cultuur vanaf de tijd van de inheemse Taino tot nu te vergroten. 

Na de film is er een paneldiscussie over Haïti's verleden, heden en toekomst met regisseur Leah Gordon, historicus Kesewa John, kunstenaar Frederick Calmes en activist Nancy Santing’.

In de Melkweg vinden vaak gelijktijdig verschillende soorten programma’s plaats, zoals concerten, clubnachten en films. Houd er rekening mee dat er af en toe geluidsoverlast kan zijn van andere programma's tijdens de vertoning.

Meer data: