• Film

Kiki's Delivery Service (1989)

Kaboom Anime - Studio Ghibli Weekender

Intro: Aneta Ozorek

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info

16:30 Doors 17:00 Kiki's Delivery Service (1989)

Samen met Kaboom Animation Festival brengen we de beste anime naar het grote doek! Dit weekend doen we een speciale Studio Ghibli-weekender, in het kader van de nieuwe film 'The Boy and the Heron'. We vertonen maar liefst tien films van regisseur Hayao Miyazaki, inclusief een unieke voorpremière van zijn nieuwste. Kom samen van de beste Ghibli genieten op het grote scherm!

Hoe mooi zou het leven zijn als je enige zorg is dat je de bezorging van de bakker op tijd aflevert bij de klant, waar je naartoe vliegt op je kleine bezempje omdat je een heks van 13 jaar oud bent? Dit is een groot deel van het verhaal van Kiki's Delivery Service. Kiki is een kleine heks die een jaar bij haar ouders vandaan reist om zelfstandig te worden. Tijdens Kiki's zoektocht naar een mooi stadje, de perfecte baan en haar eigen emotionele volwassenheid loopt ze wel tegen een aantal obstakels aan, en moet ze leren deze te overkomen. Hierin zien we ook weer Miyazaki's affiniteit voor jonge, onafhankelijke, vrouwelijke hoofdpersonages terug. De magie in deze film heeft een traditionelere insteek en blijft eigenlijk bij Kiki's vaardigheid om te kunnen vliegen en met haar kat Jiji te praten. Hou je ogen in deze film ook open voor de zogenaamde 'Easter Eggs' van Studio Ghibli!

In de Melkweg vinden vaak gelijktijdig verschillende soorten programma’s plaats, zoals concerten, clubnachten en films. Houd er rekening mee dat er af en toe geluidsoverlast kan zijn van andere programma's tijdens de vertoning.

Meer data: