• Film

Lil Nas X: Long Live Montero (2023)

IN-EDIT Music Documentary Film Festival

Cinema

  • Prijs:
  • € 11
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info
  • Gratis voor We Are Public

20:45 Doors 21:00 Nas X: Long Live Montero (2023)

IN-EDIT is weer terug! De zesde editie van het muziekdocumentaire-festival vindt dit jaar plaats van 11 t/m 21 april in de Melkweg. Ook dit jaar zijn er weer vele mooie nieuwe muziekfilms te zien, zoals deze documentaire over de queer rapper Lil Nas X.

Na het revolutionaire succes van 'Old Town Road', bracht Lil Nas X opnieuw discussie op gang met zijn krachtige verbeelding van zwarte, queer seksualiteit, waardoor fans en critici verdeeld raakten over zijn genie, provocerende aard, of sociale media talent. Bereid je voor op Lil Nas X: Long Live Montero, een verbluffende documentaire die zijn eerste tournee vastlegt - een reis vol muziek, theater en dans die zowel persoonlijk als uitdagend is. De film belicht zijn strijd tegen homofobie en zijn zoektocht naar acceptatie, vooral binnen zijn familie, te midden van uitverkochte shows. Deze unieke kijk op zijn 60-daagse odyssee verkent niet alleen zijn nalatenschap naast andere zwarte, queer artiesten, maar dient ook als een inspiratiebron voor zelfacceptatie. Lil Nas X's reis met zijn gekozen familie van dansers en vrienden belichaamt het krachtige verhaal van zelfliefde en acceptatie dat generaties verbindt. 

In de Melkweg vinden vaak gelijktijdig verschillende soorten programma’s plaats, zoals concerten, clubnachten en films. Houd er rekening mee dat er af en toe geluidsoverlast kan zijn van andere programma's tijdens de vertoning.