• Concert

Lloyd Cole

OZ

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 28,75
  • Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

19:30 Doors 20:00 Lloyd Cole

Lloyd Cole startte zijn carrière met de Lloyd Cole and the Commotions. Folkrockalbum ‘Rattlesnakes’ was naast hun debuutalbum tevens een groot succes, bekend van hitsingles ‘Perfect Skin’ en ‘Forest Fire’. In 1989 ging Lloyd Cole onder zijn eigen naam ook muziek maken. Solo heeft Cole inmiddels al elf albums op de teller staan.

Dit najaar brengt hij zijn solowerk in twee verschillende sets naar Melkweg. Naast een solo akoestische set speelt hij een elektrische set met band, bestaande uit Commotions oprichters Blair Cowan en Neil Clark, en de IJslandse drummer Signy Jakobsdottir.

In het solowerk van Cole galmt nog steeds de folk van Commotions, maar worden er ook invloeden gehaald uit psych, country en soul. Op plaat ‘Guesswork' uit 2019 experimenteerde Cole zelfs met elektronica in de vorm van drumcomputers! 

Deze avond staat in het teken van het twaalfde studioalbum van Lloyd Cole ‘On Pain’, dat in juni 2023 uitkomt. Op dit album vinden we ook nummers die geschreven zijn door Blair Cowan en Neil Clark.