• Film

Verstoten (2023)

Presented by Maruf & Cine Inclusief

Intro: Lisa van Ginneken / Nagesprek: Maruf

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 0
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info
  • Gratis voor jaarleden
  • Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

Voor dit programma vragen we enkel een contributie voor een lidmaatschap à 4 euro. Voor Jaarleden en Cineville-leden is het programma helemaal gratis te bezoeken.

Op zaterdag 11 november om 14:00 uur gaat in onze Cinema de nieuwe documentaire 'Verstoten' in première, georganiseerd door Stichting Cine Inclusief en Stichting Maruf. Deze documentaire, geregisseerd door Claire Slingerland, werpt licht op de schrijnende situatie van dak- en thuisloze regenboogjongeren in Nederland, een onderwerp dat tot op heden te weinig aandacht heeft gekregen. Wie zijn deze jongeren? Welke impact heeft dit op hun leven en waar belanden ze uiteindelijk?

Volgens een onderzoek van Movisie bevinden zich in Nederland tussen de 900 en 2000 dak- en thuisloze regenboogjongeren. Deze jongeren worden geconfronteerd met een reeks uitdagingen, variërend van een onleefbare thuissituatie tot het feit dat ze zonder enig mededogen op straat worden gezet nadat ze uit de kast zijn gekomen.

Op straat gezet door ouders
De documentaire onderzoekt wie deze jongeren zijn, welke impact dit op hun leven heeft en waar ze uiteindelijk terechtkomen. 'Verstoten' vertelt het openhartige verhaal van twee jongeren die delen hoe ze op straat zijn beland en welke uitdagingen ze hebben doorstaan. Ze delen persoonlijke ervaringen over hun leven op straat, de gevaren waarmee ze worden geconfronteerd en hun ervaringen met opvangvoorzieningen. De dreiging van alcohol, drugs en prostitutie blijft voortdurend aanwezig in het leven van deze jongeren.

Inleiding door Tweede Kamerlid Lisa van Ginneken
Het programma begint met een inleiding door Tweede Kamerlid Lisa van Ginneken. De middag wordt afgesloten met een nagesprek, waarbij het publiek de gelegenheid krijgt om vragen te stellen en in discussie te gaan.

Nagesprek met Maruf
Aansluitend op de film vindt ook een nagesprek plaats, georganiseerd in samenwerking met Stichting Maruf. Maruf zet zich in voor de LHBT-moslimgemeenschap in Nederland en wereldwijd.