• Concert

Oliver Sim

Hideous Tour

Max

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 32,20
  • Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

Dit concert is helaas afgelast. Het bedrag van de aangeschafte tickets en eventuele lidmaatschappen wordt automatisch teruggestort. Voor meer informatie kan je terecht bij Ticketmaster via https://help.ticketmaster.nl/hc/nl

Het volledige tijdschema wordt hier vermeld zodra het rond is

Statement van Oliver Sim

Part of the reason Hideous Bastard came to be was imagining playing the songs live. But timing is everything and sometimes things don’t quite come together the way we’d hoped.   

The shows booked for September and October are sadly not able to happen, so we’ll have to wait a little longer to hear these songs in a room together. I’m sorry for any inconvenience caused but I look forward to putting on a truly hideous show for you very soon  

Oliver Sim ken je als songwriter, bassist en zanger van The xx. Na zijn bandleden Romy en Jamie XX volgt ook Oliver Sim nu met zijn solodebuut. Wrange en hartverscheurende teksten gezongen over mid-tempo indiepop met duistere, jazzy klanken vormen de basis van zijn eerste tracks. De allereerste single "Romance With A Memory", en ook het album ‘Hideous Bastard’ dat op 9 september volgt, werd geproduceerd door niemand minder dan Jamie xx.

Sim, geboren en getogen in Londen, is al lid van The xx sinds de oprichting in 2005. Na het succes van hun LP I See You uit 2017, hebben de drie leden van de band er bewust voor gekozen om wat tijd voor zichzelf te nemen. Na een periode van rust en bezinning, en op aanmoediging van vrienden, begon Sim aan solomateriaal te werken. Geïnspireerd door zijn liefde voor horrorfilms en zijn eigen leven, stelde Sim een ​​handvol demo's samen en bracht ze naar bandlid Jamie xx om uit te werken. "Romance with a Memory" was een van de eerste nummers die Sim schreef, en het eerste nummer waar hij en Jamie samen aan werkten.