• Concert

Out The Frame x Melkweg

UP

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 18,40
  • Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

19:00 Doors 20:00 Dushime 21:30 NAH

Op 29 maart 2024 komt een satelliet editie van 'Out The Frame'-festival opnieuw naar Amsterdam. 'Out The Frame' (een productie van het Belgische Kunstencentrum VIERNULVIER en All Eyes On Hip Hop) biedt sinds 2018 elk jaar het beste van de underground, van hiphop tot experimentele soul een podium. Na een eerste editie vorig jaar met Youniss, Delish Da Goddess, Kleine Crack & Slagter en Cheyanne Hudson is het tijd om de underground opnieuw naar Amsterdam te brengen.

Dit keer met van NAH & Dushime.

Supported by Liveurope: het eerste Europese initiatief dat concertzalen ondersteunt bij de promotie van opkomend muzikaal talent uit Europa.

Dushime (film/ theater- actrice, muzikante, zangeres, storyteller en performer) is een frisse verschijning binnen het Belgische kunstlandschap. Door haar multidisciplinaire aanpak op muzikaal vlak en authentieke, krachtige én kwetsbare speelstijl op theatervlak brengt ze een zeldzame eigenheid met zich mee. 

Deze Belgische -Rwandese artieste beschouwt de kunst van het optreden en muziek als een helend proces waarin men werkelijk tot zijn puurste vorm kan komen. Ze hanteert haar stem als een veelzijdig instrument, dat in staat is te veranderen in diverse texturen en vormen. Haar doel is het creëren van een soort saturatie van een ruimte: hoe komt die ruimte op uw af, hoe klinkt het als je stampt en heel de ruimte schreeuwt terug, een ruimte waar je elke stap die je zet, duizenden mensen, verhalen met je meestappen. Dushime probeert met haar muziek een portaal van verhalen, geluiden en texturen te zijn . Het doel is om een weergaloze ruimte te scheppen , doordrenkt van harmonieuze klanken en vloeiende bewegingen, waarin een verlichtende gloed ontstaat om mensen met een onzichtbaar draadwerk van verbondenheid te verbinden.

Totally Recalled is de nieuwe creatie van NAH: een bloedstollende audiovisuele live-tegenhanger van het gelijknamige album. Sinds de release van zijn eerste demo's in 2011 heeft percussionist, sound-manipulator en beeldend kunstenaar NAH zijn eigen dynamische synthese ontwikkeld van getextureerde noise en genre-verpletterende percussieve ritmes met stevige wortels in DIY punk, noise, avant jazz, elektronische muziek en de rusteloosheid van hiphop. 

Hij treedt live op met weinig meer dan een drumstel en diverse samplers en kanaliseert een uitzinnige energie die balanceert op de rand van gewelddadige vijandigheid en speelse chaos. 

De laatste jaren produceert hij niet alleen zijn eigen werk, maar werkt hij ook samen met artiesten als Wiki, Mike, Moor Mother, Slauson Malone en vele anderen. Totally Recalled komt later dit jaar uit op ons eigen VIERNULVIER RECORDS