LIVEUROPE

Het Liveurope platform is een kwaliteitslabel voor concertzalen die bijdragen aan Europese diversiteit. Liveurope wil een boost geven aan het programmeren van jonge Europese acts en het bereiken van een nieuw publiek. Opgericht in 2014, is Liveurope het eerste platform dat zich hier actief mee bezig houdt.

We stellen met trots Liveurope voor, het eerste pan-Europese initiatief dat concertzalen ondersteunt bij de promotie van opkomend muzikaal talent uit Europa.

Het platform is een label van kwaliteit voor live muziek venues die bijdragen aan Europese diversiteit. Liveurope wil een boost geven aan het programmeren van jonge Europese acts en het bereiken van een nieuw publiek. Opgericht in 2014, is Liveurope het eerste platform dat zich hier actief mee bezig houdt. 

Liveurope wordt medegefinancierd door het Creative Europe-programma en coördineert projecten zoals Above 55 ° (ondersteund door het Nordic Culture Fund) en Soundcat (Institut Ramon Llull) om de mogelijkheden tot touren voor opkomende Europese artiesten te vergroten.

Spotlight on some of the most promising acts taking over the stages of the Liveurope venues in the next weeks.

Wie zijn de Liveurope-leden?
Liveurope brengt internationale zalen binnen Europa dichter bij elkaar. Het platform wordt gecoördineerd door Ancienne Belgique, een concertzaal in het hart van Europa: Brussel. De concertzalen worden geselecteerd aan de hand van hun toewijding wat betreft het boeken van Europees talent, hun professionele infrastructuur en hun internationale reputatie. 

De volgende zalen zijn lid:

Wat betekent het label 'Liveurope'?
Bij de concerten met het label “Supported by Liveurope” presenteren en programmeren we talentvolle Europese artiesten! Deze artiesten staan veelal nog aan de start van hun professionele muziekcarrière, maar zijn veelbelovend en maken aanspraak op internationaal succes. Door in onze zalen te spelen verhogen deze acts hun zichtbaarheid in het internationale muziekcircuit en op deze wijze worden ze geholpen om hun internationale carriere verder uit te bouwen. 

Wat houdt het Creative Europe-programma in? 
Het doel van het Creative Europe-programma van de Europese Unie is het ondersteunen van Europese culturele, creatieve en audiovisuele sectoren. Liveurope was een van de eerste initiatieven dat werd ondersteund door dit programma en heeft de verantwoordelijkheid om nieuwe artiesten en muziek naar buiten de eigen landsgrenzen en heel Europe te brengen. 

Wat is Above 55°? 
Above 55° is een muziekproject wat ondersteund wordt door het ‘Nordic Culture Fund’ ihkv het Pulsinitiatief en heeft als doel het vergroten van de zichtbaarheid en de boekingsmogelijkheden van aanstormend Noords talent wat wordt geselcteerd door Liveurope's drie ‘Nordic’ members: Blå, Debaser and Vega. 

In het overzicht hieronder vind je ons complete Liveurope-programma!

Evenementen