• Expositie

Opening Follow '22/'23

Externe locatie

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  Opening 17:00 - 21:00

  Opening FOLLOW '22/'23

  Op vrijdag 15 december om 17:00 uur openen Fotolab Kiekie en Melkweg Expo in Mina Gallery & Cafe de nieuwe groepstentoonstelling FOLLOW '22/23, waarin de eindresultaten van FOLLOW '22/'23 worden tentoongesteld. FOLLOW is een persoonlijk coachingsprogramma voor beginnende kunstenaars. Dit jaar zochten we naar ambitieuze plannen voor lokale en maatschappelijk betrokken projecten die zich bevinden in verschillende delen van de stad Amsterdam. Voor deze speciale, uitgebreide thema-editie kregen zeven beeldmakers elk een werkbudget en de opdracht om een nieuwe serie te creëren die reflecteert op het Amsterdamse stadsdeel waar ze wonen, werken, zijn opgegroeid, of waarmee ze op de één of andere speciale manier mee verbonden zijn.

  De zeven deelnemende fotografen van FOLLOW '22/'23 en hun gekozen stadsdelen zijn:

  Anna Theunissen - Amsterdam Centrum
  Chris Becher - Amsterdam Zuidoost
  David Holscher - Amsterdam-Zuid
  Iñigo Viu Huguet - Amsterdam-Noord
  Lin Woldendorp - Amsterdam Nieuw-West
  Martijn Kuyvenhoven - Amsterdam-West
  Saskia Vervoort - Amsterdam-Oost

  Gedurende zes maanden werden deze fotografen individueel begeleid door Melkweg Expo, Fotolab Kiekie, en verschillende externe experts uit het fotografieveld: Nick van Tiem, Ellen Sanders, Lotti Pronk, Caroline O'Breen en Hans Gremmen. Ze doken diep in de wereld van de fotografie; ze namen onder andere deel aan de Dutch Photography Day (georganiseerd door DuPho) en deden mee aan de speeddates van Arty Party, waar ze hun portfolio toonden aan verschillende andere professionals.

  De eindresultaten laten samen de bruisende diversiteit van een wereldstad als Amsterdam zien. On Solitude, Grey Hair, Together Outside And Going Back Home van Anna Theunissen is een gefragmenteerd foto-onderzoek naar hoe de innerlijke werking van een stad verborgen blijft als we elkaar observeren zonder dat dit wordt verwoord. Chris Becher belicht in Elsewhere, With Here de voortdurende staat van limbo en onzekerheid die jonge (on)gedocumenteerde migranten in Amsterdam Zuidoost doorstaan. David Holscher ging De Pijp in voor zijn project u n l a b e l e d, en portretteerde 16 jongemannen die tot de hechte vriendengroep van zijn 23-jarige zoon behoren en die allen een sterke relatie met elkaar en met Amsterdam-Zuid hebben. Iñigo Viu probeert met zijn serie de schoonheid van de locaties die mensen van verschillende economische niveaus bezoeken in 'zijn' gentrificerende buurt in Noord te portretteren. Voor de Sloterplas zwemmer wilde Lin Woldendorp de verscheidenheid van de Sloterplas en de stilte van het water vastleggen dat fungeert als een haven voor de zwemmers, een plek waar ze ontsnappen aan het alledaagse en rust vinden. Martijn Kuyvenhoven werpt een blik op de hedendaagse kraakscene van Amsterdam en Saskia Vervoort focuste zich op omzwervingen in Amsterdam Oost, geïnspireerd op de dagboekaantekeningen van de Nederlandse schrijver 'Nescio'. 

  Nu zullen de eindresultaten van deze uitgebreide processen worden gepresenteerd in Mina Gallery & Cafe van 15 t/m 31 december 2023 en vertoond worden in Kiekie no.40 The Talent Issue, die tijdens de openingsavond wordt gelanceerd. De toegang is gratis. We hopen jullie allemaal daar te zien!

  FOLLOW '22/'23 wordt mogelijk gemaakt door Fotolab Kiekie en Melkweg Expo.