• Expositie

Opening Forever and a Day

Expo

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  Op 18 januari opent onze nieuwe groepstentoonstelling Forever and a Day, die van 18 januari t/m 25 februari 2024 te zien is in Melkweg Expo. 

  Deze tentoonstelling toont een tal van projecten die de afgelopen twee jaar in Oekraïne zijn gemaakt. Van de veertien, veelal jonge deelnemende kunstenaars heeft het merendeel ervoor gekozen om in Oekraïne te blijven tijdens de aanhoudende oorlog. Maar wat doet die onmetelijke onzekerheid en een onophoudelijk gevoel van onveiligheid en uitzichtloosheid met de mentale gezondheid van jongeren? Hoe geef je jouw dagelijkse leven vorm, wanneer een toekomstperspectief geheel ontbreekt? In deze tentoonstelling is werk opgenomen van: Lesha Berezovskiy, Igor Chekachkov, Marynka Dovhanych, Nazar Furyk, Open Group, Evgeniya Laptii, Viacheslav Poliakov, Julie Poly, Daria Svertilova, Marta Syrko, Mila Teshaieva, Dima Tolkachov, Valerii Veduta en Kris Voitkiv. 

  Forever and a Day is gecureerd door de Nederlandse beeldend kunstenaar Christian van der Kooy (1983, Goes), die woont en werkt in Den Haag. Zijn werk bestaat uit opdrachten en langlopende projecten die vertrekken vanuit een conceptuele benadering en reflecteren op de cultuur-historische inrichting van het landschap en de openbare ruimte.

  In slechts één februarinacht veranderde de kortste maand van het jaar in een onmetelijk lange maand die maar niet overgaat in de volgende. Aan het begin van de oorlog vroegen Oekraïners elkaar nog grappend op sociale media: “Welke dag in februari is het vandaag?” Op de dag van de opening van Forever and a Day is het donderdag 694 februari. Desondanks werd het lente, zomer, herfst, winter, lente, zomer, herfst en wederom winter. En ondanks alles kozen veel Oekraïners ervoor om Oekraïne als hun thuis te blijven zien, waarin overleven een gemeenschappelijke aangelegenheid is en ieder individu van betekenis is. 

  Opening Forever and a Day
  Donderdag 18 januari

  17:00 uur Aanvang
  18:30 uur Speech door gastcurator Christian van der Kooy 
  21:00 uur Eind 

  Toegang: gratis 

  Reguliere openingstijden:
  Dinsdag - zondag, 11:00 – 19:00 uur