• Festival

Pages of Pride

Exploring Pride, Prejudice, and Queer Literature

OZ

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 14,40

Dit programma kan helaas geen doorgang vinden en is verplaatst naar een nog nader te bepalen datum. Van zodra de nieuwe datum bekend is, ontvangen tickethouders een e-mail van Ticketmaster met meer informatie over wat te doen bij verhindering op de nieuwe datum. Tickets & lidmaatschappen blijven geldig op de nieuwe datum.

Melkweg presents: Pages of Pride! Een middag die in het teken staat van literatuur, spoken word, (voor)lezen en luisteren - maar dan in een queer jasje. We dagen je uit om al je vooroordelen achter te laten bij de voordeur en ondergedompeld te worden in een wereld van LGBTQIA+ teksten en woorden. Op het programma staat onder andere een voorleessessie voor kinderen door dragqueen Ma'MaQueen, spoken word door The Unwanted Words Project, en geen boeken maar mensen lezen bij de Living Library. Hieronder vind je de volledige line up! 

Voor dit evenement werken we samen met Unwanted Words, een platform voor opkomende LGBTQIA+ dichters en spoken wordartiesten in Rotterdam & omgeving.

Dit programma is onderdeel van Pride & Prejudice. Ontdek hier meer! 

OUDERS & KINDEREN

VOORLEESSESSIE DOOR MA'MAQUEEN
Ma'MaQueen is een inspirerende artiest en een onmiskenbaar talent. Je kent haar vast van Drag Race Holland 2020, of van House of Holographic Hoes, een verzamelplek voor jonge (queer)mensen die zich in hun reguliere familie meestal niet op hun plek voelen. Na de ophef bij de Drag & Kids voorleesmiddag in Rotterdam, waarbij er na een voorleesmiddag door dragqueens door meerdere partijen demonstraties werden aangekondigd, is ze van harte welkom bij Melkweg voor een educatieve en inspirerende voorleessessie voor ouders & kinderen! Er is na de sessie tijd en ruimte voorzien waarin de kinderen al hun prangende vragen kunnen stellen aan Ma'MaQueen. 

TALKS 

SHARAN BALA
Sharan is een kunstenares, intersekse-activiste en publieke spreker. In haar werk reflecteert ze op de medische instellingen die haar gezonde intersekse lichaam medisch hebben behandeld. Tijdens Pages of Pride komt ze een lezing geven met kunstzinnige insteek over haar eigen intersekse-ervaring aan de hand van haar kunstwerken, gevolgd door een uitgebreide Q&A. Door gebruik te maken van haar ervaring In haar multimedia-installaties en sculpturen stelt ze vragen over machtsstructuren, de medische blik en de medische, politieke en sociale diagnoses van geslacht. 
 

SPOKEN WORD

UNWANTED WORDS 
HOST: SUNNI 
Sunni Lamin Barrow is een bekroonde spoken word-artiest die zijn achtergrond, meerdere identiteiten en levenslange ervaringen volledig omarmt en verwerkt in de vele onderscheidende kunstwerken die hij creëert. Op deze avond zal hij de poëzievoordracht verzorgd door Unwanted Words aan elkaar praten! 

SPOKEN WORD

UNWANTED WORDS 
PERFORMER: MELODY DAVID
Melody David is een queer Brits-Nigeriaanse schrijver en dichter uit Londen. Haar debuut chapbook 'rebirth', gepubliceerd in 2022 door Versal, is een rauwe verkenning van zwarte vrouwelijkheid vol liefde, nostalgie en magie. 

SPOKEN WORD

UNWANTED WORDS
PERFORMER: LASHAAAWN
LASHAAAWN (zij/hen) is een interdisciplinaire performer en schrijver. Ze is een dichter, gastvrouw, dragqueen, comedian en schrijver van epische fantasie korte verhalen. Hun ervaring varieert van muzikale optredens tot theatrale komische commentaar), en maatschappijkritische rollen op het witte doek. Bovendien heeft ze een verzameling literair werk. 

SPOKEN WORD

NAYA ALJOUDI
Naya Aljoudi is een Syrische, queer, non-binaire kunstenaar: de belangrijkste identiteit die hen zichzelf heeft gegeven is dichter. In hun werk onderzoekt Naya onderwerpen als oorlogen, migratie, koloniale technologieën, trauma, verzet en collectieve bevrijding.

BIBLIOTHEEK

IN DE KAST, UIT DE KAST
Bert Sliggers was een groot deel van zijn arbeidzame leven conservator van Teylers Museum waar hij verantwoordelijk was voor een aantal spraakmakende tentoonstellingen. Hij publiceert geregeld over de uitgeversgeschiedenis van porno en erotica, en doet onderzoek naar de geschiedenis van erotisch pulp in Europa. In Melkweg toont hij tijdens Pages of Pride de hoogtepunten uit zijn smakelijke verzameling op het gebied van LGBTQIA+. Schuif aan bij Bert, pak een boek uit de kast of laat je er de oren van je hoofd over vertellen door Bert zelf. 

 

BIBLIOTHEEK

LIVING LIBRARY
In de Living Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? Een vluchteling, een transgender persoon, een ex-crimineel, een dakloze en een tienermoeder zitten klaar om jou hun levensverhaal te vertellen. In een open gesprek waarin alles gevraagd en besproken kan worden. Op deze avond komt Living Library speciaal voor Pages of Pride langs met een paar mensen om te lezen. 

POËZIE 

MATELOOS VERLANGEN (UITGEVERIJ PODIUM) 
LARS BRINKMAN 
Lars Brinkman is acteur, schrijver en theatermaker. Hij speelde onder andere in 'Queer Planet' van HNTjong en maakte eerder zijn eigen solovoorstelling 'Nader tot U' en 'Männerbund'. Hij strijdt voor zachtheid, is allergisch voor haantjesgedrag en probeert op een liefdevolle manier kritisch naar de wereld om hem heen te kijken.

LIES GALLEZ
Lies Gallez debuteerde in 2021 met haar bejubelde verhalenbundel 'Het water vangen'. In hetzelfde jaar riep NRC haar uit tot Rijzende Ster Literatuur. 'Honger, heteronormativiteit & het heelal', haar poeziedebuut, verscheen in februari 2023 bij Uitgeverij Querido. Ze geeft ook les aan anderstalige nieuwkomers.

RENÉE LUTH
Renée Luth was stadsdichter van Groningen. Ze publiceerde drie dichtbundels bij Uitgeverij Passage: 'Pingpongtong', 'Preparaat' en 'Zeemeerminnen zinken niet'. Tevens stond ze in meerdere bloemlezingen. Renee geeft workshops poëzie binnen het onderwijs. Ze organiseert en presenteert culturele evenementen en stond op verschillende podia. Daarnaast schrijft ze gedichten in opdracht.

ALEJANDRA ORTIZ 
Alejandra is een schrijver en grassrootsactivist. Ze is een transvrouw met een geschiedenis van marginalisatie en geweld. Haar verleden omvat sekswerk, drugsgebruik, vluchteling zijn en ervaring als ongedocumenteerde migrant, naast andere overlappende aspecten. Sinds 2015 woont ze in Nederland. Alejandra wijdt haar activisme aan de zichtbaarheid en empowerment van gemarginaliseerde gemeenschappen. Haar boek 'De waarheid zal me bevrijden' werd afgelopen herfst uitgegeven door uitgeverij Lebowski. 

FRISO BIJLEVELD
Friso heeft Doe Maar Dicht Maar 2023 gewonnen met zijn gedicht 'Jongen'. Hij is een jonge schrijver die op zijn 15e uit de kast kwam. Op de middelbare school werd hij actief bij de GSA en gaf LHBTQ-voorlichting. Friso schrijft gedichten over zijn ervaringen met queer zijn en de manier waarop hij zijn gender beleeft. Daarnaast schrijft hij proza en is aankomend geschiedenisstudent.