Pixies

Pixies

Max

Prijs € 46*

Uitverkocht

Dit programma is vanwege de maatregelen rondom het coronavirus in eerste instantie verplaatst van 25 augustus 2020 naar 26 augustus 2021 en wordt nu verplaatst naar vrijdag 12 augustus 2022. Kaarten en lidmaatschappen blijven geldig voor deze nieuwe datum, kaartkopers ontvangen per mail meer informatie over wat te doen bij verhindering op deze nieuwe datum. Houd rekening met de eventueel dan geldende coronamaatregelen.

* Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

Pixies

Met hun hoekige alternatieve rocksound waren Pixies een van de meest invloedrijke en vooruitstrevende rock bands van eind jaren '80. Ze stonden aan de wieg van een muzikale evolutie naar stromingen als grunge en Brit-rock. De band die werd gevormd door zanger Black Francis en bassiste Kim Deal zorgt voor een ware underground sensatie en met hun iconische geluid was Pixies een inspiratiebron voor bands als Nirvana, Pearl Jam en Radiohead. Toch besloot de band na het uitbrengen van de klassieke albums ‘Doolittle’, ‘Surfer Rosa’ en ‘Bossanova’ begin jaren '90 de handdoek in de ring te gooien.

In 2004 kwam de groep weer bij elkaar in de originele bezetting voor een uitverkochte reünietour en bleef enkele jaren nog regelmatig optreden. Bijna 10 jaar later verliet Kim Deal alsnog echt de groep. Kort daarop verscheen het nummer Bagboy, het eerste nieuwe nummer in tien jaar, gevolgd door EP1, EP2 en EP3 in 2013 en 2014. Paz Lenchantin verving Deal tijdens de nieuwe tour en in april 2014 werd voor de eerste keer in bijna 23 jaar een nieuw album uitgebracht, ‘Indie Cindy’ en in september 2016 verscheen met ‘Head Carrier’, hun zesde album. Tijdens hun allereerste Europese tour in 1988 stond Pixies al in Melkweg en nu komt de band dan eindelijk weer terug, voor twee shows!

  • Het volledige tijdschema wordt hier vermeld zodra het rond is.
  • Tweet this


Melkweg tipt