• Festival
  • Concert

Psicotrópicos Festival

Amsterdam Showcase

Ilê Aiyê / Deize Tigrona / Luisa e os Alquimistas

MAX

  • Prijs:
  • € 34,50
  • Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

Het volledige tijdschema wordt hier vermeld zodra het rond is

Maak je op voor Psicotrópicos Festival! Met een uitzonderlijke verzameling artiesten die sociale, politieke en genderverschillen aan de kaak stellen, is Psicotrópicos de plek om gevestigde sterren en nieuwkomers uit de levendige Braziliaanse muziekscene te ervaren. Op vrijdagavond 5 juli strijkt het in Berlijn opgerichte festival neer in Amsterdam, met een dynamische line-up en live-optredens van Ilê Aiyê, Deize Tigrona & Luisa e Os Alquimistas.

Ilê Aiyê 
Opgericht in 1974 in Liberdade, de zwartste wijk van Salvador, Bahia, begon deze exclusieve carnavalsgroep voor zwarte artiesten, als reactie op racisme en uitsluiting.  Hoewel niet expliciet, remden ze hun deelname aan het officiële carnavalscircuit van de stad af. Geïnspireerd door de Black Power en Black Panther bewegingen werd Ilê Aiyê ook een spil in de gemeenschap door het verspreiden van bewustzijn over sociale onrechtvaardigheid, burgerrechten en bovenal het prijzen van de Afrikaanse wortels. Nu, vijf decennia nadat het allemaal begon, bood Ilê weerstand en werd een bron van inspiratie voor vele Afro-afstammende persoonlijkheden in Brazilië en daarbuiten, zoals Gilberto Gil, Margareth Menezes, Carlinhos Brown en topmodel Naomi Campbell.

Deize Tigrona
Als de eerste vrouwelijke MC in Braziliaanse funk, markeert de carrière van Deize Tigrona inmiddels twee decennia waarin ze vele verhalen kon vertellen. Met drie albums op de planken, baseert Deize haar werk op voortdurende vernieuwing, altijd bewust van het experimentele dat muziek biedt aan degenen die durven te zijn. Naast samenwerkingen met Diplo, M.I.A. en Buraka Som Sistema, is Deize ook betrokken bij nationale partnerships en samenwerkingen met zangeres Jup do Bairro en producers als JLZ, Malka Julieta, BADSISTA, DJ Chernobyl, Teto Preto, Francês Beats, Iasmin Turbininha, KD Soundsystem, Larinhx, Boogarins, en vele anderen.

Luisa e os Alquimistas
Dit avant-gardistische collectief met vrouwelijke hoofdrolspelers vermengt bregacultuur met de attitude en kracht van de punkrockbeweging. Het album "Jaguatirica print" lanceerde de groep als een van de belangrijkste namen in de hedendaagse muziek. Met hun onmiskenbare alchemie dwaalt de groep door een mix van stijlen waaronder pop, brega, forró, piseiro, reggaeton, reggae, evenals elektronische en Jamaicaanse muziek.