• Concert

RADAR: Swan / Gangs of Kin

Upstairs

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 10,35
  • Gratis voor jaarleden
  • Gratis voor We Are Public

20:00 Doors 20:30 Swan 21:45 Gangs of Kin

Bij Melkweg RADAR ontdek je de nieuwste Nederlandse acts van het moment, live vanuit de Upstairs! Met deze editie met Swan en Gangs of Kin, twee opkomende parels met een liefde voor soul!

Swan
Swan heeft afgelopen jaar al wat mooie podia mogen betreden. Zo stond ze in Oosterpoort als support act van Jeangu Macrooy, en mocht ze openen in Carré voor niemand minder dan Gladys Knight. Na jarenlang werken aan haar eigen muzikale ontwikkeling is ze klaar om haar muziek met de wereld te delen, en heeft ze in 2023 al twee singles uitgebracht, 'Yin Yang’ en ‘No Drama’. Haar debuut EP staat gepland voor release in het begin van 2024, en zal in het teken staan van balans zoeken tussen zelfliefde en het houden van anderen. Swan onderscheidt zich met eerlijke maar poëtische songs, bijzondere harmonieën en groovy producties. Ze moedigt haar luisteraars aan om hun gevoelens onder ogen te zien, waarbij ze hun kwetsbaarheid als kracht gaan zien. In het schrijfproces zijn de verhaallijnen en visuals sterk met elkaar verbonden waarbij zij een wereld creëert die verder gaat dan alleen de muziek. Deze ervaring wil je niet missen!

Gangs of Kin
De man achter het experimentele Gangs of Kin is Amsterdamse songwriter Joël Gaerthé. Joël werd geïnspireerd door films als Miller’s Crossing en Down by Law en artiesten als Flaming Lips, OutKast, MGMT, en Tame Impala en begon met het produceren van beats en het schrijven van liedjes voor een band. Van indie rock naar psych pop met invloeden van R&B, de muziek gaat alle kanten op. Alhoewel de spotlights op Joël zijn gericht, luidt het motto van de band dat muziek iets is om te delen. Vandaar de naam Gangs of Kin, waar ‘gang’ natuurlijk staat voor groep. Na het uitbrengen van meerdere singles, lanceerden ze afgelopen jaar hun eerste EP ‘Nature Knows No King’. Een goede reden om deze opkomende band uit te checken in deze editie van RADAR!