• Concert

RADAR x ADE: Mayo, Lenxi, Okitap & Kimmah

Amsterdam Dance Event - Curated by Mayo

Upstairs

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 10,35

18:00 Doors 18:00 Kimmah 19:00 Lenxi 20:15 Mayo 21:30 Okitap

Melkweg RADAR goes ADE! Op donderdagavond 19 oktober pakken we uit met een speciale ADE-editie, gecureerd door Mayo, een van Amsterdams finest muzikale viervoeters. De artiesten die komen optreden zullen hun drumcomputers en studioapparaten meenemen en gloednieuwe livesets presenteren. Genres als ebm, techno en downtempo elektronica zullen deze avond de boventoon zullen voeren. Kom en laat je verrassen!

MAYO (LIVE)

Met een focus op downtempo elektronica, EBM en techno verweeft de Amsterdamse dj/producer Mayo een breed scala aan muzikale stijlen. Daarbij volgt ze de geesten in haar kabels en creëert ze meeslepende tracks, aangedreven door sinistere drumprogrammering.

Dit alles zal Mayo vertalen naar een intrigerende live-set tijdens Amsterdam Dance Event met ook nog eens haar Melkweg-debuut!

LENXI (HYBRID)

Ook ontvangen we de getalenteerde, in Londen geboren en in Amsterdam gevestigde artieste Lenxi. Begonnen als leadzangeres in een punk-electroband belandde de Lenxi in de dancescene. Lenxi's tracks zijn persoonlijk en kwetsbaar, maar kunnen ook ruig zijn en worden gekenmerkt door zware breakbeats, haar Casio uit haar jeugd, UK-ness en acid. Naast haar debuut-EP die later dit jaar zal verschijnen, kijken we uit naar haar hybride (live)-set tijdens Amsterdam Dance Event!

OKITAP (LIVE)

De Nederlands-Turkse Okitap kwam al op jonge leeftijd in aanraking met muziek door de verzameling Gabber-opnames die zijn vader van een piratenradiostation afluisterde. Geïnspireerd door o.a. de Thunderdome-serie en het nichegenre Witch House, ontwikkelde hij een affiniteit voor zwaardere muziekstijlen, meestal rond industrial en techno. Geïnspireerd door artiesten als Nene H en Parrish Smith werkt hij aan een persoonlijke sound, met als doel zijn publiek een nieuwe ervaring te geven van Turkse muziek.

Inmiddels heeft Okitap zijn liveshow doorontwikkeld, waarvan hij zijn muzikale visie tijdens Melkweg RADAR ten gehore zal brengen.

KIMMAH (DJ-SET)

Met grote regelmaat prijkt de Utrechtse Kimmah op line-ups van clubs als BIT, Garage Noord, OOST, Pip en POING. Haar energieke sets bevatten acid, breaks, punk en rap met veel bump and grind, en daarmee is Kimmah een workout voor het héle lichaam op de dansvloer. Ook brengt ze vaak een ode aan haar afkomst door geluiden uit de ontluikende scènes in Vietnam te gebruiken. Een rijzende naam die zeker niet op onze line-up mocht ontbreken!