• Film

Rock Chicks - I Am Not Female to You (2023)

IN-EDIT Music Documentary Film Festival

Q&A: Marita Stocker

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info

18:30 Doors 19:00 Rock Chicks (2023

IN-EDIT is weer terug! De zesde editie van het muziekdocumentaire-festival vindt dit jaar plaats van 11 t/m 21 april in de Melkweg. Ook dit jaar zijn er weer vele mooie nieuwe muziekfilms te zien, zoals deze documentaire over vrouwelijke pioniers in rock 'n' roll, met Q&A!

Ontdek de verborgen geschiedenis van rock 'n' roll door de lens van 'Rock Chicks - I Am Not Female To You'. Deze opwindende documentaire neemt je mee op een reis door de tijd waarin de koninginnen van rock 'n' roll de scepter zwaaien, en niet alleen de koningen. Ontdek hoe de muzikale erfenis van Memphis Minnie, Sister Rosetta, Big Mama Thornton en anderen voortleeft in de legendes van Chuck Berry en Elvis Presley. Ondanks hun monumentale bijdragen lijken de invloeden van deze vrouwelijke pioniers vaak vergeten in de geschiedenis van rockmuziek. Maar deze film brengt hun verhalen opnieuw tot leven, met een focus op hun onverschrokkenheid en vastberadenheid. Van Linda Gail Lewis tot Suzi Quatro, elk van hen vertelt een uniek verhaal van moed en doorzettingsvermogen, en vraagt om erkenning als essentiële spelers in het rockgenre.

Na afloop van de film vindt een Q&A plaats met regisseur Marita Stocker.

In de Melkweg vinden vaak gelijktijdig verschillende soorten programma’s plaats, zoals concerten, clubnachten en films. Houd er rekening mee dat er af en toe geluidsoverlast kan zijn van andere programma's tijdens de vertoning.