• Concert

Rootsriders

Bob Marley tribute - CatchAFire50

Support: Henny Vrienten tribute by Rootsriders feat. Tjerk Schoonheim

Max

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 25,90
  • Gratis voor jaarleden
  • Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

19:00 Doors 20:00 Henny Vrienten tribute by Rootsriders feat. Tjerk Schoonheim 20:30 Rootsriders

Op de sterfdag van Bob Marley staat Rootsriders (inmiddels traditiegetrouw) in de Melkweg voor een eerbetoon aan de King of Reggae zoals alleen zij dat kunnen! 1973 was het jaar van de internationale doorbraak van Bob Marley met het album Catch A Fire. Met z’n zwoele en opzwepende ritmes, z’n sociaal bewogen teksten en een boodschap van universele liefde groeide Bob Marley samen met z’n begeleidingsband The Wailers dat decennium uit tot één van de allergrootste smaakmakers van de muziekgeschiedenis. Veel te jong, hij was pas 36, stierf hij op 11 mei 1981 aan de gevolgen van kanker, desalniettemin een zeer omvangrijk en indrukwekkend oeuvre achterlatend. Rootsriders, al jaren één van de bekendste Bob Marley tribute bands ter wereld zetten, 50 jaar na die doorbraak, dit iconische album nog eens extra in de schijnwerpers waarmee de band andermaal laat zien waarom zij in de afgelopen 17 jaar zijn uitgegroeid tot “de beste Marley tribute band ter wereld.” (BBC Radio).

Rootsriders werd ooit opgericht ter herdenking van Bob Marley’s 25e sterfdag en de band is in de loop der jaren uitgegroeid tot een vaste waarde in het Nederlandse live-circuit. Zangeressen Giovanca Ostiana en Shirma Rouse, alsmede oud The Voice runner-up Mitchell Brunings, wiens blind audition van - uiteraard - een lied van Marley wereldwijd viral ging, zijn bekende oud-leden. De huidige zanger Mo Ali werd zoals dat tegenwoordig gaat via sociale media gevonden in Sudan. De band haalde begin 2022 de finale van het SBS6 programma 'The Tribute, Battle of the Bands’. Als beloning stond de band op 7 mei van dat jaar in een uitverkochte Ziggo Dome, samen met de 3 andere finalisten van het programma.

Als voorprogramma doet Rootsriders een reggae tribute aan Henny Vrienten (Doe Maar), met zanger Tjerk Schoonheim. Na het overlijden van Henny Vrienten in 2022 toerden ze met de show 'Henny: Een reggae saluut' door Nederland en Belgie.