• Film

Royal Space Force: The Wings of Honnêamise (1987)

Kaboom Anime

Inleiding: Maarten van Gageldonk (Kaboom Festival)

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info

21:00 Doors 21:15 Introduction 21.25 Royal Space Force (1987)

Samen met Kaboom Animation Festival brengen we de beste anime naar het grote doek!

In het koninkrijk Honnêamise droomt Shirotsugh ervan om piloot te worden. Als hij aan het werk kan bij de Royal Space Force raakt hij geïnspireerd door de idealistische Riquinni en besluit hij de eerste astronaut te worden. Als technische problemen en politiek steekspel de missie dreigen te dwarsbomen moet Shirotsugh doorzettingsvermogen tonen om los te komen van de aarde.

Royal Space Force: The Wings of Honnêamise was de debuutfilm van Studio Gainax die later definitief door zouden breken met Neon Genesis Evangelion. Hoewel de productie chaotisch verliep en de film bij de originele release in Japan geen succes was, heeft Royal Space Force inmiddels een trouwe schare aan fans opgebouwd. Deze epische ruimte-opera verdient het om gezien te worden op het grote scherm.

In de Melkweg vinden vaak gelijktijdig verschillende soorten programma’s plaats, zoals concerten, clubnachten en films. Houd er rekening mee dat er af en toe geluidsoverlast kan zijn van andere programma's tijdens de vertoning.