Concert

Shonen Knife

Upstairs

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 20,70
  • Gratis voor jaarleden
  • Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

19:00 Doors 20:00 Shonen Knife

Shonen Knife - uit Osaka, Japan - werd opgericht in 1981 door de zussen Naoko & Atsuko. Lang voordat termen als 'riot girrrl' en 'girl rock' hun intrede deden, speelde dit volledig vrouwelijke trio al gitaarspel op het geluid van geïmporteerde Ramones-covers. Net als de Japanse cultgroep The 5,6,7,8s, heeft Shonen Knife al decennia van muzikale veranderingen doorstaan, door vast te houden aan wat ze het beste kunnen: hun eigen aanstekelijke feelgood pop-punk.

In de afgelopen 40 jaar hebben ze misschien geen stadions volgepropt, maar ze zijn wel als een enorme invloed op alt rock acts van Sonic Youth tot Nirvana. Ondanks dat ze al jaren onderweg zijn, blijft hun enthousiasme voor live optredens een genot om te zien als ze graven in een uitgebreide catalogus die varieert van stevige thrashrock tot hitparademelodieën.

Maar de sleutel tot hun succes is een ontwapenende, vaak licht surrealistische kijk op hun punk- en rockinvloeden, die ze komend voorjaar naar onze Upstairs komen brengen!

"Toen ik ze eindelijk live kon zien, veranderde ik in een hysterisch negenjarig meisje op een Beatles concert." - Kurt Cobain