• Film

Showcase: Heavy Baile - Mix Tape III

IN-EDIT Music Documentary Film Festival - Industry Meetings

Q&A: Leo Justi / Leo Garcia

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info

21:15 Doors 21:30 Showcase: Heavy Baile - Mix Tape III

IN-EDIT is weer terug! De zesde editie van het muziekdocumentaire-festival vindt dit jaar plaats van 11 t/m 21 april in de Melkweg. Ook dit jaar zijn er weer Industry Meetings met o.a. een showcase over de film Heavy Baile - Mix Tape III van Hugo Inglez, met erna een enerverend gesprek met Heavy Baile's oprichter Leo Justi en de legendarische choreograaf Leo Garcia.

De Industry Meetings zijn een jaarlijkse ontmoetingsplek voor professionals in de muziekdocumentaire industrie, en tegelijkertijd ook een platform voor makers om te netwerken, te ontdekken wat er gaande is in het vakgebied en wat de mogelijkheden zijn voor toekomstige, innovatieve projecten. Het overkoepelende thema voor de zesde IN-EDIT Industry Meetings is 'Rhythms of Change – Innovating Music Documentaries' en richt zich op de evolutie van muziekdocumentaires in een snel veranderende digitale wereld.

Deze showcase is een unieke experience, die film, muziek, diversiteit, cultuur, technologie en debat combineert. De documentaire Heavy Baile Mixtape III is de nieuwste film van Hugo Inglez, Samen met Leo Justi en Leo Garcia creëert hij een collectieve dansvoorstelling die diep geworteld is in de syncretische straatcultuur van Rio de Janeiro. De film levert een rijke semiotiek met elementen uit de geschiedenis, sociologie, sport, Afro-Braziliaanse religies, Braziliaanse popcultuur en folklore, verteld door een frenetieke taal van beweging, met name 'Passinho Foda' - een syncretische dansstijl die zijn oorsprong vindt in de favela's van Rio de Janeiro en een pijler is van Baile Funk. Baile Funk is historisch verbonden met zwarte identiteit, tegencultuur en de klassenstrijd in de arme gebieden van Rio de Janeiro. Ondanks sociale stigmatisering en door de staat gesponsorde repressie blijft Baile Funk ongekend populair en wordt het erkend als cultureel erfgoed van de stad Rio de Janeiro. 

Het gesprek na de screening zal dieper ingaan op de visuele etnografie van de documentaire, waarbij de symbolische culturele elementen en contexten worden verkend als onderdeel van de rijke inhoud van de film. Ook worden de productietechnische uitdagingen besproken, die een innovatieve luisterervaring voor het publiek creëren. De bas is opgenomen met een overdreven intensiteit, zodat het geluid fysiek de ruimte doet trillen, zoals de muren, ramen en vloer. Dit verwijst naar de oorspronkelijke geluidsmuren die worden opgebouwd voor de bailes.

MEER DATA: