• Film

The Boy and the Heron (2023)

Kaboom Anime - Studio Ghibli Weekender - Preview

Intro: Lynn Gomans

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info

18:30 Doors 19:00 The Boy and the Heron (2023)

Samen met Kaboom Animation Festival brengen we de beste anime naar het grote doek! Dit weekend doen we een speciale Studio Ghibli-weekender, in het kader van de nieuwe film 'The Boy and the Heron'. We vertonen maar liefst tien films van regisseur Hayao Miyazaki, inclusief een unieke voorpremière van zijn nieuwste. Kom samen van de beste Ghibli genieten op het grote scherm!

The Boy and the Heron gaat over een jongen die een reis naar een fantastische wereld begint waar hij allemaal buitengewone mensen en wezens ontmoet die een grote rol spelen in zijn eigen ontwikkeling. De film valt prachtig in het rijtje van auteurscinema van Miyazaki. Herkenbaar aan zijn unieke animatiestijl, wonderbaarlijke werelden en ontroerend verhaal, is deze film onmiskenbaar een werk van de grote meester uit de animatiewereld. Ook de fascinatie met vliegtuigen, die stamt uit Miyazaki's eigen jeugd, is, zoals in veel van zijn werken, weer terug te vinden in The Boy and the Heron. Tevens zitten er nog meer autobiografische elementen in de film, zoals de relatie van hoofdpersoon Mahito met zijn ouders en het verhuizen naar het platteland vanwege de oorlog. Na 'The Wind Rises (2014)' is dit toch écht Miyazaki's laatste lange animatiefilm, dus ga nog een laatste keer mee op een grandioos avontuur!

In de Melkweg vinden vaak gelijktijdig verschillende soorten programma’s plaats, zoals concerten, clubnachten en films. Houd er rekening mee dat er af en toe geluidsoverlast kan zijn van andere programma's tijdens de vertoning.

Meer data: