• Film

The Legacy Of J Dilla (2023)

IN-EDIT Music Documentary Film Festival

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info

18:30 Doors 19:00 The Legacy Of J Dilla (2023)

IN-EDIT is weer terug! De zesde editie van het muziekdocumentaire-festival vindt dit jaar plaats van 11 t/m 21 april in de Melkweg. Ook dit jaar zijn er weer vele mooie nieuwe muziekfilms te zien, zoals deze documentaire over de invloedrijke hiphopartiest en -producer J Dilla.

J Dilla (alias Jay Dee) overleed op 32-jarige leeftijd aan een zeldzame ziekte, vlak na de release van de klassieker Donuts (2006). Met materiaal uit de familiearchieven, laat deze documentaire de muzikale denkwijze van een ritmemachine en samplevirtuoos zien die vanuit zijn kelder in Detroit onvergetelijke muziek en beats creëerde voor artiesten als De La Soul, The Pharcyde, A Tribe Called Quest, Busta Rhymes en zijn eigen Slum Village. Als hart van het 'neo-soul'-collectief, The Soulquarians, produceerde hij ook voor The Roots, D’Angelo en Q-Tip. Al die tijd bleef J Dilla uit de schijnwerpers, tot het punt waarop zijn nalatenschap een juridische strijd is geworden.

In de Melkweg vinden vaak gelijktijdig verschillende soorten programma’s plaats, zoals concerten, clubnachten en films. Houd er rekening mee dat er af en toe geluidsoverlast kan zijn van andere programma's tijdens de vertoning.