• Film

They Shot the Piano Player (2023)

IN-EDIT Music Documentary Film Festival

Live: Elizabeth Fadel / Q&A: Mathilde Médard

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info
  • Gratis voor We Are Public

19:00 Doors 19:30 They Shot the Piano Player (2023)

IN-EDIT is weer terug! De zesde editie van het muziekdocumentaire-festival vindt dit jaar plaats van 11 t/m 21 april in de Melkweg. Ook dit jaar zijn er weer vele mooie nieuwe muziekfilms te zien, zoals deze animatiedocumentaire met het mysterieuze verhaal van de Braziliaanse jazzpianist Tenório Jr., met live Elizabeth Fadel en een Q&A!

Hoe kon de Braziliaanse jazzpianist Tenório Jr. in 1976 op mysterieuze wijze in Buenos Aires verdwijnen? De fictieve New Yorkse muziekjournalist Jeff Harris (stem ingesproken door Jeff Goldblum) gaat op zoek naar de waarheid. Deze kleurrijke animatiedocumentaire, doordrenkt met aanstekelijke muziek, vertelt over een vluchtige tijd vol creatieve vrijheid op een keerpunt in de Latijns-Amerikaanse geschiedenis in de jaren 60 en 70, vlak voordat het continent werd overspoeld door totalitaire regimes. De documentaire bevat interviews met Braziliaanse muziekiconen als João Gilberto, Caetano Veloso, Gilberto Gil, Vinicius de Moraes en Milton Nascimento. Oscarwinnaar Fernando Trueba (Belle époque) slaat opnieuw de handen ineen met de getalenteerde kunstenaar en striptekenaar Javier Mariscal.

Elizabeth Fadel doet een muzikale introductie en na de film is er een Q&A met Mathilde Médard (Submarine), de animator van de film.

In de Melkweg vinden vaak gelijktijdig verschillende soorten programma’s plaats, zoals concerten, clubnachten en films. Houd er rekening mee dat er af en toe geluidsoverlast kan zijn van andere programma's tijdens de vertoning.