• Expositie

Universal Tongue - Anouk Kruithof

Expo

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

    12:00 - 23:00

    "Dans - het bewegende lichaam - verenigt ons, meer dan wat dan ook in onze diverse en complexe wereld, in de erkenning van onze gedeelde kwetsbaarheid en onze gemeenschappelijke menselijke conditie. Het wijst ons ook op een mogelijkheid van een meer inclusieve wereld met grenzeloze uitwisseling en begrip van nieuwe identiteiten, een wereld waar gewoon iedereen een danser is."
    — Anouk Kruithof

    Het dansconclaaf Universal Tongue leidt ons door de jungle van het internet. Het werk onderzoekt hoe dans zich door de geschiedenis heen heeft ontwikkeld als onderdeel van onze wereldwijde mediacultuur, en hoe deze zich tegenwoordig online manifesteert. De opzwepende installatie is gebaseerd op 32 uur aan video met duizenden verschillende dansstijlen, verzameld van YouTube en Instagram, en geselecteerd door een team van 50 onderzoekers van over de hele wereld.

    De voortdurende loop van bewegend beeld wist typische categorieën van de wereldorde, zoals land, continent of cultuur, uit. In plaats daarvan kijkt het naar ons tijdperk van vloeibaarheid, hybriditeit en non-stop verbondenheid, met respect voor de waarde van onze historische achtergronden, culturele verschillen en individualiteit.