Vegetarische Worstenbroodjes

Vegetarische Worstenbroodjes

Met Queen's Pleasure, Bongloard, Cloud Cafe e.a.

OZ
korting op vertoon van studentenpas:

Prijs € 8,05*

Prijs € 11,50

* Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Vegetarische Worstenbroodjes

Met Queen's Pleasure, Bongloard, Cloud Cafe e.a.

Teun Putker, Ties Bogers en Tom Radsma presenteren u met gepaste trots Vegetarische Worstenbroodjes! Goudbruin gebakken Brabantse snacks gevuld met subtiele dreampop, gevoelige indie en harde garagerock. Met onder andere Bongloard, Queen’s Pleasure en Cloud Café weet je zeker dat dit een keigezellig mini-festival wordt in de vorm van een afstudeeravond. 

Queens Pleasure
"What a time and what a feeling, craving more direction and meaning". Queen’s Pleasure is een Britrockband uit Amsterdam. Gedreven door een compromisloos verlangen naar liefde klinkt het viertal als een eigentijdse mix van bands als Fontaines D.C., The Who en Blur. Met de power van de Ramones en de melancholie van The Smiths komt er een eigenzinnige "Wall of Sound" op je af, precies wat je mag verwachten van een club post-pubers. De band werkte voor de opnames van debuutplaat “Words To Live By, Suits To Die In” samen met producer Edd Hartwell (o.a.The Kooks, Jeff Beck), en bracht deze uit in september 2021, om vervolgens een vrijwel uitverkochte tour te spelen langs Nederlandse clubs.

Bongloard
Je kent dat tergende oergevoel misschien: dat je hélémaal ten einde raad bent. Het enige wat je kunt doen is een nucleaire explosie boven je hoofd simuleren als uitdrukking van complete wanhoop. Bongloard is daar een verlengstuk van in de vorm van een band. Jannes van Kaam, Ties Bogers en Jan van Asch vuren met diezelfde geestdrift messcherpe noise punk/garagerock-projectielen af. Hun debuutalbum “People Overreacting To My Behavior” komt 20 mei uit!

Cloud Cafe
Maakt melodieuze folk noir liedjes met een 90's grunge randje, ondersteund door organische drums en gekleurd met gruizige bas en gitaar sounds. De band uit Amsterdam kwam in de zomer van 2020 voor het eerst samen in en is nu bezig met de opname’s van hun debuut EP.

D.B. Caulfield
D.B. Caulfield is emotioneel en bij vlagen hartverscheurend eerlijk. Amsterdamse multi-instrumentalist Teun Putker (o.a. Queen’s Pleasure) maakt met dit solowerk precies wat hij op het moment met de wereld wil delen. Hoewel artiesten als David Bowie, John Frusciante en Elliott Smith duidelijk de basis vormen voor Teuns muzikale DNA, heeft D.B. Caulfield altijd een geheel eigen geluid. Met liedjes die een inkijk geven in de belevingswereld van een jonge liedjesschrijver met een oude ziel lukt het Teun om luisteraars keer op keer te raken. Zijn zelf-geproduceerde eerste EP 'Pure Excess' kenmerkt zich door een rauw garage-achtig geluid maar met verfijnde popsongs die je keer op keer opnieuw wil luisteren.

Hiqpy
‘’Gewoon gaan’’. Dat is hoe het volgens deze 4 koppige band hoort. Dat is hoe Hiqpy is ontstaan op een huisfeestje in een flat in Amsterdam-Noord, en dat is ook hoe ze klinken. Het resultaat? Harde, catchy liedjes die af en toe wat wegdromen in de verhalende vocalen van zangeres Abir Hamam. Samen met Tom Radsma op bas, Victor Ter Veld op gitaar, en Kick Kluiving op drums, vormen zij een speels kwartet waarvan de nonchalance rood gloeit.

Forever Sweet Funeral
Berust je in hogere sferen, het even verlaten van aarde en het durven loslaten. Laat je meevoeren door Forever Sweet Funeral in een verhalende wereld met een vleugje noir. Ze kijken naar de overeenkomsten tussen natuur en de levensloop van de mens, waarin contrasten belicht worden zoals geboorte – dood, saamhorigheid – eenzaamheid en herkenning – vervreemding. Het verhalende van Nick Cave en het romantische van Balthazar met de excentrieke zangstijl van Lucas Houben. Deze 7 koppige band is klaar om de sprong te wagen. Ga je mee in het diepe? Komend najaar zien de eerste werken het licht.

Vegetarische Worstenbroodjes is onderdeel van het eindexamenfestival Maydays vanuit de Popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam. De kaartverkoop is al begonnen, dus verzeker jezelf vooral van een plekje. 

  • 19:00 zaal open
    19:30 aanvang
  • Tweet this

Melkweg tipt