• Concert

Villagers Of Ioannina City

Support: DVNE (UK)

OZ

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 20,70
  • Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

19:00 Zaal open 19:30 DVNE 21:00 Villagers Of Ioannina City

SUPPORT: DVNE (UK)

Het Griekse Villagers of Ioannina City speelt een mix van post, stoner en psychedelische rock. De stonerrock liefhebber zal de band snel in hetzelfde hokje te plaatsen als landgenoten 1000Mods. Villagers of Ioannina City treedt echter buiten de grenzen van het genre. Met een combinatie van classic rock grooves -als Black Sabbath, Tool en Pearl Jam - traditionele instrumenten en melodieën van traditionele Griekse folk maakt de band een experimentele en heavy sound die zowel in Griekenland als internationaal aanslaat.

Over de plaat ‘Age of Aquarius’ , die ook uitkwam op platenlabel Napalm Records (Fu Manchu, Earthless en Graveyard e.a.) , schrijft Zware Metalen:

'Villagers of Ioannina City (...) trakteert zijn luisteraars op progressieve, psychedelische stoner folkrock. Ja, ook het muziekgenre dat de band speelt vergt een potje typwerk. Het is het waard, net als deze plaat beluisteren. Ik kan het alleen maar aanraden.'

Support van deze avond is de vijfkoppige metalband DVNE. Dvne bracht in 2021 de plaat Etemen Ænka, waarop ze een mix van progressive sludge en post-metal ter gehore brengen.