• Film

Who Killed The KLF? (2021)

IN-EDIT Music Documentary Film Festival

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11 Regulier
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info
  • Gratis voor We Are Public

Gratis voor We Are Public (beperkte plek). Haal je kaartje tot 15 minuten voor aanvang van de film.

20:15 - DOORS 20:30 - START

IN-EDIT is weer terug! De vijfde editie van het muziekdocumentaire-festival vindt dit jaar plaats van 13 t/m 23 april in de Melkweg. Ook dit jaar zijn er weer vele mooie nieuwe muziekfilms te zien, zoals deze documentaire over Britse acidhouse-groep The KLF. 

Who Killed the KLF? onderzoekt de geschiedenis van de band die we soms kennen als The KLF; een band wiens geheimzinnige totstandkoming hen zowel geliefd als gehaat maakte in de moderne muziek. Who Killed the KLF? duikt in het verhaal van The KLF tijdens de jaren '80 en '90 en gebruikt nooit eerder gehoorde opnames om hun opkomst en ondergang te laten zien. De film zit vol thema's die de huidige tijdsgeest van de 21e eeuw perfect weergeven en biedt een fascinerend inzicht in de werking van kunst, cultuur en kapitalisme.

De documentaire combineert archiefbeelden met nagespeelde stukken en volgt Jimmy Cauty en Bill Drummond op hun wilde reizen waar ze ABBA in Zweden proberen te vinden, met journalisten Schotse eilanden bezoeken en de mislukte poging van de band om een plotloze, groots opgezette film te maken in Spanje. Naast de gekke kant van de band, wordt ook het mainstream-succes van de band onderzocht, met de frequente bezoeken aan Top of the Pops, enorme hits zoals 'Justified and Ancient' en 'Last Train to Trancentral', tot hun sets bij warehouse-raves met anthems zoals 'What Time is Love?', terwijl hun gedrag steeds vijandiger en gewelddadiger werd.

De film bereikt zijn dramatische hoogtepunt na hun grootste en beste (of slechtste) stunt tot dan toe - nadat ze 1 miljoen pond hebben verbrand en vervolgens een auto van een klif afrijden, zweert de band zichzelf nooit uit te leggen. Het verhaal is even bizar als intrigerend en zal je tegelijkertijd choqueren als meeslepen.