Toegankelijkheid

Toegankelijkheid
De Melkweg is toegankelijk voor bezoekers met een beperking. Ons gebouw heeft meerdere zalen en dat betekent dat er vaak verschillende programma’s tegelijk plaatsvinden. Om deze reden gaan we op deze pagina niet alleen in op de veelgestelde vragen per onderwerp, maar hebben we ook alle zalen op een rijtje gezet met uitgebreide informatie over de situatie per zaal.

Toegang gebouw en faciliteiten
Onze hoofdingang aan de Lijnbaansgracht is gelijkvloers en vanuit de centrale foyer zijn de zalen Max en OZ, en tevens ons café MILK en onze Expo te bereiken. Ook is er een lift naar de eerste en tweede verdieping. Op de eerste verdieping is een extra lockerruimte en toegang tot het balkon van de OZ en op de tweede verdieping vind je de zalen Upstairs en Cinema. 

De reguliere entree van ons café MILK en onze Expo bevinden zich aan de Marnixstraat 409. Direct na de toegangsdeur bevindt zich een trap. Bezoekers die hier geen gebruik van kunnen maken, kunnen zich melden bij de hoofdingang aan de Lijnbaansgracht 234a en zullen vanuit daar begeleid worden naar het café en de Expo.

De Melkweg beschikt over één aangepast toilet, op de begane grond in de foyer van de Max. Ook als je een bezoek brengt aan een van de overige zalen kun je gebruik maken van dit toilet. Een van onze medewerkers wijst je graag de weg. Houd er rekening mee dat het enige tijd kost om vanuit een van de andere zalen bij dit toilet te komen.

Zitplaatsen
Of er zitplaatsen aanwezig zijn verschilt per zaal. In de zalen Upstairs en Cinema zijn altijd zitplaatsen aanwezig. In de zalen Max en OZ zijn doorgaans geen zitplaatsen. Aan weerszijden van die twee zalen en op de balkons hebben we een aantal plekken waar je kunt leunen/zitten. Als je vanwege een beperking een zitplek nodig hebt, dan zetten we graag een stoel voor je neer, indien de drukte van de show dit toelaat. Als je hier gebruik van wilt maken, dan vragen we je tijdig contact op te nemen via toegankelijkheid@melkweg.nl

Rolstoelplaatsen
In de Max is er een vaste rolstoelplek. In de overige zalen zijn geen vaste rolstoelplekken, maar we kijken graag samen naar de mogelijkheden. Als je van een rolstoelplek gebruik wil maken, dan vragen we je tijdig contact op te nemen via toegankelijkheid@melkweg.nl. Het is niet nodig om een apart rolstoelticket te kopen, je kunt gebruik maken van reguliere tickets.

Parkeren
In de omgeving van de Melkweg zijn er een aantal aangepaste (rolstoel)parkeerplaatsen. De dichtstbijzijnde vind je aan de Leidsekade, ter hoogte van de nummers 76, 88 en 92. Op deze kaart op de website van de Gemeente Amsterdam vind je een overzicht van alle aangepaste parkeerplaatsen. Let op: de eerder genoemde parkeerplekken bevinden zich in een gebied waar sprake is van betaald parkeren. Om hier gratis te kunnen parkeren dien je eenmalig een aparte vergunning bij de Gemeente Amsterdam aan te vragen. Zie deze website voor meer informatie. De dichtstbijzijnde parkeergarage is Q-Park Byzantium, in deze garage bevinden zich twee (betaalde) aangepaste parkeerplaatsen.

Voorbereiden op mijn bezoek
Verderop op deze pagina vind je uitgebreide informatie over de verschillende zalen van de Melkweg. Kom je voor het eerst op bezoek en zou je de zaal graag al eerder op een rustig moment bekijken? Neem dan contact met ons op via toegankelijkheid@melkweg.nl om een afspraak te maken.

Meer informatie over de zalen
Hieronder vind je extra informatie over de toegankelijkheid per zaal. In sommige gevallen vinden onze programma’s in meerdere zalen plaats. Dan wordt ter plekke aangegeven op welke wijze je van zaal naar zaal kunt gaan.

Max
OZ
Upstairs 
Cinema
Expo