Interview: Maurino

Wie ben jij, wat doe je (ook naast je werk) en wat is jouw drijfveer om dit werk te doen?
Mijn naam is Maurino Alarcón, Amsterdamse Chileen; ik ben event promotor en muzikant/artiest. Mijn grootste drijfveer is het creëren. Of dat nou muziek is of een zo leuk mogelijk feestje maakt me niet zoveel uit. Als er maar een grote glimlach te zien is bij ons publiek. 

Hoe ben jij verbonden (geweest) aan de Melkweg?
Ik ben ruim 4 jaar bedrijfsleider geweest in de Melkweg.  Daarnaast heb ik eigenlijk het ontploffen van mijn feestconcept Fiesta Macumba mede te danken aan De Melkweg. Toen ik als bedrijfsleider werkzaam was heb ik de kans gekregen om deze avond neer te zetten. Na de Melkweg volgden vele steden en festivals; inmiddels staat de teller op gemiddeld vijftig edities per jaar en zijn we in twaalf steden actief. Dankzij Fiesta Macumba kon ik dan ook stoppen met "werken" en fulltime aan de slag met mijn droom. Een droom die ruim veertien jaar geleden startte in een kroegje voor slechts vijftig man. Bizar hoe het is gelopen!

Wat is jouw grootste les geweest / wat heb je meegenomen / welke ervaring heb jij opgedaan bij de Melkweg?
De grootste les voor mij was het geloof in mijzelf dat ik, zonder relevante opleiding, tussen meer dan 100 sollicitanten ben gekozen om bedrijfsleider van dé Melkweg te worden. En die job natuurlijk ook te rocken. 

Heb je een leuke anekdote / verhaal wat je hebt meegemaakt bij de Melkweg?Hans Dulfer had een keer een show bij ons in de Max. De avond was klaar: publiek naar huis, het geld was geteld en de nazit bijna afgelopen. Tijd om de artiesten vriendelijk te verzoeken de avond elders te vervolgen… Ik open de kleedkamer en wie zie ik daar zitten, gehuld in een dikke rookwolk van sigaretten rondom een fles whisky? Hans Dulfer, Burgemeester van der Laan en Henny Vrienten. Het was een bijzonder moment om zo een mooi gezelschap samen te zien waarvan helaas twee niet meer met ons zijn. Kippenvel. 

Wat zijn jouw ambities voor de toekomst?
Blijven groeien, blijven creëren, geluk zoeken en geluk vinden. 

Als jij jonge mensen nu een les zou mogen meegeven, wat zou dat dan zijn?
Geloof in jezelf. Geloof in jouw capaciteiten. Koester en vergroot altijd jouw netwerk. Werk ontiegelijk hard. Trap deuren in als ze niet vanzelf open gaan.