Interview: Maurino

Melkweg biedt de mogelijkheid je te ontwikkelen als maker, artiest of ondernemer en je weg te vinden in de Nederlandse kunst- en cultuursector. Voor Young Creatives interviewen we makers die deze kans hebben gekregen en daar meer over willen vertellen. Deze keer: Maurino Alarcón.

Wie ben jij, wat doe je en wat is jouw drijfveer om dit werk te doen?
Mijn naam is Maurino Alarcón, Amsterdamse Chileen; ik ben event promotor en muzikant/artiest. Mijn grootste drijfveer is creëren. Of dat nou muziek is, of een zo leuk mogelijk feestje, dat maakt me niet zoveel uit. Als er maar een grote glimlach te zien is bij ons publiek. 

Hoe ben jij verbonden aan de Melkweg?
Ik ben ruim vier jaar bedrijfsleider geweest in de Melkweg. Daarnaast heb ik het succes van feestconcept Fiesta Macumba mede te danken aan de Melkweg. 

Oh, hoe dat zo?
Toen ik als bedrijfsleider werkzaam was, heb ik de kans gekregen om deze clubnacht te ontwikkelen. Na de Melkweg volgden vele steden en festivals; inmiddels staat de teller op gemiddeld vijftig edities per jaar en zijn we in twaalf steden actief. Dankzij Fiesta Macumba kon ik stoppen met 'werken' en fulltime aan de slag met mijn droom - een droom die ruim veertien jaar geleden startte in een kroegje voor slechts vijftig man. Bizar hoe dat is gelopen!

Wat is jouw grootste les geweest bij de Melkweg?
De grootste les voor mij was het geloof in mijzelf dat ik, zonder relevante opleiding, tussen meer dan honderd sollicitanten ben gekozen om bedrijfsleider van dé Melkweg te worden. En die job natuurlijk ook uiteindelijk vet hard te rocken. 

Welke anekdote vertel je graag over je tijd bij de Melkweg?
Hans Dulfer, een grootse Nederlandse saxofonist, had een keer een show bij ons in de Max. De avond was klaar: publiek naar huis, het geld was geteld en de nazit bijna afgelopen. Tijd om de artiesten vriendelijk te verzoeken de avond elders te vervolgen, dus. Ik open de kleedkamer en wie zie ik daar zitten, gehuld in een dikke rookwolk van sigaretten rondom een fles whiskey? Hans Dulfer, Burgemeester van der Laan en Henny Vrienten. Het was een bijzonder moment om zo'n mooi gezelschap samen te zien, waarvan helaas twee niet meer met ons zijn. Als ik daar aan terug denk krijg ik weer kippenvel. 

Wat zijn jouw ambities voor de toekomst?
Blijven groeien, blijven creëren, geluk zoeken en geluk vinden. 

Als jij jonge mensen nu een les zou mogen meegeven, wat zou dat dan zijn?
Geloof in jezelf. Geloof in jouw capaciteiten. Koester en vergroot altijd jouw netwerk. Werk ontiegelijk hard. En vooral: trap deuren in als ze niet vanzelf open gaan.  

Op de hoogte blijven van de volgende editie van Fiesta Macumba? Check het op de website.