MilkMade

Milk Made is er voor jongeren (18-25 jaar) die in de creatieve sector willen werken, vóór of achter de schermen. Hierbij is motivatie belangrijker dan je diploma. Bij Milk Made krijg je de vrijheid om je eigen route te kiezen, samen met professionals uit de industrie die je hierbij supporten. Er is plek voor pioniers met grootste plannen, maar ook voor jongeren die hun dromen willen testen door mee te draaien bij productie, programma’s of marketing. Met Milk Made focussen we op het maken van content en het maken van programma’s in de hiphop, afro en urban art scene.

Programma’s
We produceren minimaal zes programma’s per jaar, twee keer een minifestival in de Upstairs en Cinema, twee keer een programma met een bekende Amsterdammer, en twee keer een expositie in het Milk Café. Ook maken we online programma’s voor onze social kanalen. Mocht je zelf een idee hebben, krijg je de ruimte om dat idee verder te ontwikkelen.

Deelname
Wil jij deel uitmaken van Milk Made? Dat kan! Je kunt het hele jaar door aansluiten. We komen op dinsdagavonden samen in Amsterdam Zuidoost. Daar bespreken we nieuwe ideeën en plannen en brainstormen we over programma’s. Op donderdagen kun je vanuit de Melkweg werken aan de programma’s waaraan jij deelneemt. Omdat het vrijwillig is, kun je de activiteiten combineren met je werk, school of stage. Je hebt dus genoeg flexibiliteit!

Wat we van jou verwachten:
· Ambitie om binnen de cultuur en/of muzieksector te werken of jezelf verder te ontwikkelen
· Motivatie om vanuit verschillende rollen aan (online) programma’s te werken in je vrije tijd
· Interesse in kunst, cultuur en/of muziek

Wat je kan verwachten van ons:
· Een werkplek op donderdag bij de Melkweg
· Een inspirerende omgeving, waar je leert door actief aan producties te werken
· Inspirerende sprekers en collega’s die vertellen over vette producties die zij maken
· Begeleiding in het samenstellen van te presenteren programma’s en/of eigen programma’s

Aanmelden
Wil jij je aanmelden voor Milk Made? Dat kan het hele jaar door. Per jaar hebben we ongeveer plek voor 10 jongeren. Momenteel is de groep compleet. We beginnen in mei weer opnieuw met de werving. Wil jij je ondertussen aan aanmelden voor de wachtlijst? Dat kan! Stuur dan een mail naar youngcreatives@melkweg.nl, en vertel ons wie je bent, waarom je mee wil doen en welke ideetjes je hebt.

Milk Made wordt mogelijk gemaakt door Fonds21 en het Cultuurfonds.

Evenementen