MELKWEG ADE 2023: PROGRAMMA COMPLEET

Het aftellen tot onze grote dansmarathon tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) kan beginnen. Van woensdag 18 tot en met zondag 22 oktober vieren we de grote verscheidenheid binnen de elektronische muziek. Met trots brengen we alle Melkweg-disciplines samen en presenteren we dit jaar meer dan 150 acts, verdeeld over 36 programma's. Daarnaast introduceren we een unieke clubervaring in Virtual Reality. Hieronder vind je de hoogtepunten, het volledige programma kun je hier vinden!

Highlights
Of je nu van house, techno, drum & bass, trance of iets daartussenin houdt, tijdens ADE in de Melkweg vind je het allemaal. Traditiegetrouw organiseren we de officiële aftrap met het openingsconcert van het Metropole Orkest, waarbij ze samenwerken met het Nederlandse elektronische duo Tinlicker. Hun meeslepende sound is de perfecte match voor een orkestrale remake. De eerste nacht wordt gepresenteerd door Oliver Heldens, met een grootschalige show in twee zalen, gevuld met geheime gasten.

Technofanaten kunnen uitkijken naar een indrukwekkende line-up van gerenommeerde namen en de nieuwste talenten uit de underground. Artiesten als Blawan, British Murder Boys, Colin Benders, Dasha Rush, Dave Clarke, JakoJako en Oscar Mulero brengen hun beste platen mee. Daarnaast heeft Amsterdamse producer Mayo een speciale editie van RADAR samengesteld, met de focus op harde livesets van Lenxi en Okitap.

Liefhebbers van bass-muziek kunnen zich verheugen op pareltjes uit het hele spectrum. IMANU viert de release van zijn nieuwe EP, met onder andere Sicaria en The Glitch Mob. The North Quarter brengt diepe en soulvolle jungle grooves met DJ Flight, en Monstercat organiseert weer een indrukwekkende showcase. Voor liefhebbers van house en trance zijn er optredens van Paul van Dyk, Markus Schulz en Sam Feldt, die terugkeren op hun vertrouwde plek tijdens het grootste dancefestival.

Melkweg Expo: Recharge & Revolt
Juist tijdens ADE is het belangrijk om stil te staan bij het feit dat ravecultuur niet voor iedereen vanzelfsprekend en vrijblijvend is. Daarom openen we op woensdag 18 oktober de groepstentoonstelling Recharge and Revolt. Deze tentoonstelling is samengesteld door twee Oekraïense gastcuratoren - Maria Vtorushina en Anton Shebetko - en onderzoekt hoe de ravecultuur in Oekraïne een uiting is van (queer) verzet. In de expositie zijn werken opgenomen van een tal van actuele Oekraïense multimedia kunstenaars en collectieven. 

Melkweg Film & VR
In de Cinema kun je even op adem komen en bijzondere muziekdocumentaires bekijken in het kader van ADE. Er worden onder andere films vertoond over het ontstaan van afrohouse, een discussie over wat Afrikaanse filosofie ons kan leren over elektronische muziek en een kijkje achter de schermen bij de freetekno raves. De cinemaconcerten met livescores bij bijzondere kortfilms worden dit jaar verzorgd door de producers Acidic Male en Avvnt MM. Ervaar het meeslepende audiovisuele verhaal van The Saga Of Sage. Bezoekers stappen door middel van Virtual Reality in de voetsporen van Sage. Jouw reactie en dansbewegingen brengen het verhaal tot leven komt en bepalen de afloop.

 

A dancing crowd within the Melkweg with a single singer on the stage.

ALTIJD VOORAAN MET DE NIEUWSBRIEF

De nieuwste shows, het laatste Melkwegnieuws en leuke acties in je mailbox? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Wij gaan zorgvuldig met je persoonsgegevens om. Voor meer informatie, check ons Privacy Statement.