NU LIVE: HET VERHAAL ACHTER MILKYWAY CASSETTE #15

Op het eigen Milkyway cassettelabel verschenen vanaf 1982 liveopnames, gemaakt in de Melkweg. Muziekblog Diggin' Demos heeft de reeks Milkyway Cassettes gedigitaliseerd en oud-programmeur Frans Goossens heeft daar achtergrondartikelen bij geschreven. Met het verschijnen van het achtergrondverhaal achter de vijftiende cassette, is de reeks nu compleet!

Het is 1971 als Frans Goossens, een twintiger uit Amsterdam, een baantje krijgt in de dan piepjonge Melkweg. Eind jaren '70 is hij als muziekprogrammeur verantwoordelijk voor het concertaanbod, waaronder ook festivals voor nieuw talent, zoals Hollandse Nieuwe en Provinciepop. Frans is dan al gegrepen door de niet-westerse muziek, die hij vanaf de jaren '80 een podium geeft in de Melkweg. Op ons eigen Milkyway cassettelabel verschijnen vanaf 1982 liveopnames, gemaakt in de Melkweg. Muziekblog Diggin' Demos heeft de reeks Milkyway Cassettes gedigitaliseerd. Speciaal voor de website van de Melkweg schrijft Frans bij elke cassetteuitgave de linernotes. 

De vijftiende, en daarbij laatste cassette uit de reeks, is 'World Roots Volume 3' uit 1991. Het achtdaagse World Roots Festival bracht Europese muziektradities als Flamenco, Balkan en Mediterrane muziek onder de aandacht met het thema Roots in Europe. Uit het volgende stukje uit het achtergrondartikel dat Frans schreef, kun je de sfeer bijna proeven:

"De opwinding spat er van af bij Les Têtes Brûlées uit Cameroun. En dat niet alleen door de agressief ongepolijste sound uit de regenwouden van dit stel heethoofden. Ook hun uitdossing met kaalgeschoren koppen en bodypaint mocht er zijn. Evenals de ravage die ze in hun hotelkamer hadden weten achter te laten."

Lees het achtergrondverhaal van de Milkyway Cassette World Roots Volume 3 (1991)' op de themapagina!

 

A dancing crowd within the Melkweg with a single singer on the stage.

ALTIJD VOORAAN MET DE NIEUWSBRIEF

De nieuwste shows, het laatste Melkwegnieuws en leuke acties in je mailbox? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Wij gaan zorgvuldig met je persoonsgegevens om. Voor meer informatie, check ons Privacy Statement.