ONDERWIJS

Kunst en cultuur verbindt. Wij vinden het belangrijk om jonge mensen te laten ervaren hoe het is om muziek te luisteren, een expositie op je in te laten werken of een show van achter de schermen mee te maken. Het hele jaar door organiseert de Melkweg dan ook rondleidingen en culturele evenementen, speciaal voor scholieren en studenten. Daarnaast denken we graag mee over een aansprekend cultureel programma. Ook het produceren en organiseren van bijvoorbeeld een musical, muziektheater, voorstelling of feest is bij de Melkweg mogelijk.

RONDLEIDINGEN
Weleens backstage geweest bij een concertzaal? Of in de kleedkamers waar megasterren als Stromae, Billie Eilish, Kendrick Lamar en Nirvana ooit hebben rondgehangen? Dat kan bij onze rondleidingen voor scholieren. Loop door de verschillende concertzalen, de cinema en de exporuimte van onze oude melkfabriek en ontdek waar artiesten zich klaarmaken voor een concert, hoe een film precies geprojecteerd wordt en wat er allemaal achter de schermen bij onze evenementen komt kijken. De Melkweg biedt speelse rondleidingen voor zowel de bovenbouw en onderbouw als het middelbaar beroepsonderwijs. Ook komen leerlingen – indien mogelijk – op plekken die anders niet toegankelijk zijn. 

EINDEXAMENFEESTEN & AFSTUDEERAVONDEN
De Melkweg werkt veel samen met het middelbaar onderwijs, het hoger beroepsonderwijs en de universiteiten. Zodoende vinden er regelmatig schoolfeesten, eindpresentaties, afstudeeravonden en intreeweekfeesten plaats in ons gebouw. Op dit moment zijn we bezig met de ontwikkeling van een DIY-lespakket waarbij leerlingen in samenwerking met de Melkweg hun eigen clubavond op school kunnen organiseren.

CONSERVATORIUM VAN AMSTERDAM, PACT+, ROC
Er komen regelmatig diverse studenten bij ons over de vloer, van het Conservatorium van Amsterdam, van PACT+ (een collectief van artistieke opleidingen) en andere muziekopleidingen. De studenten die bij ons aankloppen leren we alles over de ins & outs van marketing en techniek. Veel afstudeerconcerten en projecten vind je in onze Upstairs zaal. Avonden als Locktredens, Maydays en POPCONTAKT zijn voorbeelden van events die studenten zelf organiseren.