ONDERWIJS

Kunst en cultuur verbindt. Wij vinden het belangrijk om jonge mensen te laten ervaren hoe het is om muziek te luisteren, een expositie op je in te laten werken of een show van achter de schermen mee te maken. Het hele jaar door organiseert de Melkweg dan ook rondleidingen en culturele evenementen, speciaal voor scholieren en studenten. Daarnaast denken we graag mee over een aansprekend cultureel programma. Ook het produceren en organiseren van bijvoorbeeld een musical, muziektheater, voorstelling of feest is bij de Melkweg mogelijk.

RONDLEIDINGEN
Weleens op het podium gestaan van een concertzaal? Of backstage in de kleedkamers waar megasterren als Stromae, Billie Eilish, Kendrick Lamar en Nirvana ooit hebben rondgehangen? Dat kan bij onze rondleidingen voor scholieren. Loop door de verschillende concertzalen, de cinema en de exporuimte van onze oude melkfabriek en ontdek waar artiesten zich klaarmaken voor een concert, hoe een film precies geprojecteerd wordt en wat er allemaal achter de schermen bij onze programma’s komt kijken. De Melkweg biedt speelse rondleidingen aan voor zowel de boven- en onderbouw van middelbare scholen, als het middelbaar beroepsonderwijs. Interesse? Mail naar educatie@melkweg.nl

EINDEXAMENFEESTEN & AFSTUDEERAVONDEN
We werken veel samen met het middelbaar- en hoger beroepsonderwijs en de universiteiten. Zodoende vinden er regelmatig schoolfeesten, eindpresentaties, afstudeeravonden en introweekfeesten plaats in ons gebouw.

SAMENWERKINGEN OPLEIDINGEN
Er komen regelmatig diverse studenten bij ons over de vloer zoals van het Conservatorium van Amsterdam (bachelor, master en AEMA), PACT+ (een collectief van artistieke opleidingen) en het Conservatorium van Haarlem. De studenten die bij ons aankloppen leren we alles over de ins & outs van marketing en techniek. Veel afstudeerconcerten en projecten vind je in onze Upstairs zaal. Avonden als IMPACT+, Maydays en Popcontact zijn voorbeelden van events die studenten met ondersteuning van ons zelf organiseren.