STAGES

Bij de Melkweg kun je op verschillende afdelingen stage lopen. Het is een unieke plek, met meerdere concertzalen, een cinema en een expo-ruimte. Net zoals de Melkweg staat voor een heel divers aanbod aan kunst en cultuur - van pop en cinema tot hip-hop, fotografie en techno - vinden we het ook belangrijk dat ons team die veelzijdigheid representeert en daarnaast een afspiegeling is van alle inwoners van Amsterdam. Iedereen kan dan ook bij ons aankloppen, maakt niet uit waar je vandaan komt, waar je in gelooft of van wie je houdt. Lijkt de Melkweg jou een te gekke plek om werkervaring op te doen? Reageer dan op een van onze stagevacatures. We kijken ernaar uit je te ontmoeten!

PRODUCTIE
In de Melkweg zijn zeven dagen per week liveshows, clubnachten, films en exposities te zien en te horen, maar al die programma’s komen niet van de grond zonder een goede voorbereiding. Onze productiemanagers zorgen dat alles voor de programmering tot in de puntjes geregeld is: van de podiumonderdelen tot de confetti en van de artiestencatering tot het drumstel. Al mailend en bellend zoeken ze voor ieder programma-idee de perfecte praktische oplossing. Op de afdeling productie leer je wat er allemaal nodig is om programma’s te produceren: van de voorbereiding en de planning tot de uitvoering van de concerten, clubnachten, voorstellingen, exposities en alle overige programma’s en evenementen. Als stagiair ondersteun je al die verschillende werkzaamheden van de productieafdeling.

TECHNIEK
De Melkweg is een unieke plek, met meerdere concertzalen, een filmzaal en een expositieruimte. Techniek is daarbij cruciaal, want een goeie show, opening of voorstelling staat of valt met de kwaliteit van het licht, het geluid en alle andere technische aspecten. Tijdens je stage techniek kun je ervaring opdoen als stagehand, geluidstechnicus of lichttechnicus. Je bouwt het podium om, zet de showonderdelen klaar en regelt het perfecte geluid of een indrukwekkende lichtshow.

MARKETING
Al onze programma's moeten natuurlijk gepromoot worden, zodat het publiek weet welke artiesten, films en expo's er allemaal op het programma staan. Soms is een optreden meteen uitverkocht, andere concerten moet je weer iets beter zichtbaar maken voor het publiek. Promotie is een belangrijk onderdeel van de afdeling marketing, die ervoor moet zorgen dat een concert, clubnacht, filmvertoning of tentoonstelling op de juiste manier in de markt wordt gezet. We bieden verschillende marketingstages aan, zoals Marketing & Communicatie Melkweg Algemeen of Melkweg Hiphop, maar bijvoorbeeld ook een stage Online Marketing & Content Creatie. 

VORMGEVING
Een goede marketingcampagne is natuurlijk nergens zonder mooie vormgeving. Tijdens deze stage ondersteun je de grafisch vormgever en de rest van het marketingteam. De werkzaamheden zullen voornamelijk bestaan uit het ontwerpen van de verschillende communicatie-uitingen in onze Melkweg-huisstijl, zoals bijvoorbeeld concertposters, advertenties, flyers en nieuwsbrieven.

SNUFFELSTAGE
Weet je nog niet zo goed wat jij leuk vindt om te doen of waar je goed in bent? Dan kun je altijd een snuffelstage bij ons komen doen! De Melkweg biedt vier keer per jaar een snuffelstage aan op vaste data. Iedere donderdag mag je meekijken bij een andere afdeling en krijg je taken toegewezen. Zo krijg je een goed beeld van wat we allemaal doen en van de verschillende werkzaamheden van ons personeel. We kunnen zelfs de snuffelstage wat meer op maat maken en aanpassen op jouw wensen of studierichting. Wil je graag zo’n stage doen of heb je vragen? Mail dan naar educatie@melkweg.nl. Vanaf februari 2023 bieden we weer snuffeldagen aan.

AFSTUDEERSTAGE
Wil je een afstudeerstage doen of een afstudeeronderzoek? Elk jaar begeleiden we mbo-, hbo- en wo-studenten van diverse opleidingen. De duur van een stage varieert van een paar weken tot een jaar. Als stagiair bij de Melkweg zijn er verschillende mogelijkheden om invulling te geven aan jouw stage. Ben jij geïnteresseerd in een afstudeerstage bij ons en/of heb je vragen? Mail dan naar educatie@melkweg.nl

Kijk op de vacaturepagina voor een overzicht van alle openstaande stagevacatures.