STAGES

Bij de Melkweg kun je op verschillende afdelingen stage lopen. Het is een unieke plek, met meerdere concertzalen, een cinema en een expo-ruimte. Net zoals de Melkweg staat voor een heel divers aanbod aan kunst en cultuur - van pop en cinema tot hip-hop, fotografie en techno - vinden we het ook belangrijk dat ons team die veelzijdigheid representeert en daarnaast een afspiegeling is van alle inwoners van Amsterdam. Iedereen kan dan ook bij ons aankloppen, maakt niet uit waar je vandaan komt, waar je in gelooft of van wie je houdt. Lijkt de Melkweg jou een te gekke plek om werkervaring op te doen? Wij houden vaste stage-periodes aan, met een start in september (aanmelden kan in mei) en februari (aanmelden kan in november). Houdt de vacaturepagina op deze website in de gaten.

PRODUCTIE
In de Melkweg zijn zeven dagen per week liveshows, clubnachten, films en exposities te zien en te horen, maar al die programma’s komen niet van de grond zonder een goede voorbereiding.Op de afdeling productie leer je wat er allemaal nodig is om programma’s te produceren: van de voorbereiding en de planning tot de uitvoering van de concerten, clubnachten, voorstellingen, exposities en alle overige programma’s en evenementen. Als stagiair ondersteun je al die verschillende werkzaamheden van de productieafdeling. 

TECHNIEK
De afdeling techniek is cruciaal voor de Melkweg, want een goede show, opening of voorstelling staat of valt met de kwaliteit van het licht, het geluid en alle andere technische aspecten. Tijdens je stage techniek kun je ervaring opdoen als stagehand, geluidstechnicus of lichttechnicus. Je bouwt het podium om, zet de showonderdelen klaar en regelt het perfecte geluid of een indrukwekkende lichtshow. Je kunt alleen stagelopen als derdejaars student in de periode van februari tot juni. 

MARKETING
Al onze programma's moeten natuurlijk gepromoot worden, zodat het publiek weet welke artiesten, films en expo's er allemaal op het programma staan. Soms is een optreden meteen uitverkocht, andere concerten moet je weer iets beter zichtbaar maken voor het publiek. Promotie is een belangrijk onderdeel van de afdeling marketing. We bieden verschillende marketingstages aan, zoals Marketing & Communicatie Melkweg Algemeen of Melkweg Hiphop, maar bijvoorbeeld ook een stage Online Marketing & Content Creatie. De stageperiodes zijn zowel van september tot januari en van februari tot juni.

VORMGEVING
Een goede marketingcampagne is natuurlijk nergens zonder mooie vormgeving. Tijdens deze stage ondersteun je de grafisch vormgever en de rest van het marketingteam. De werkzaamheden zullen voornamelijk bestaan uit het ontwerpen van de verschillende communicatie-uitingen in onze Melkweg-huisstijl, zoals bijvoorbeeld concertposters, advertenties, flyers en nieuwsbrieven. De stageperiodes zijn zowel van september tot januari en van februari tot juni.

SNUFFELSTAGE
Weet je nog niet zo goed wat jij leuk vindt om te doen of waar je goed in bent? Dan kun je altijd een snuffelstage bij ons komen doen! Tijdens je snuffelstage loop je mee backstage en zult dus wat leren over hospitality en stagemanaging. Wegens de grote belangstelling kun je maximaal één of twee dagen snuffelstage lopen. Heb je interesse? Mail dan naar educatie@melkweg.nl voor de planning en mogelijkheden.

AFSTUDEERSTAGE
Wil je een afstudeerstage doen of een afstudeeronderzoek? Elk jaar begeleiden we mbo-, hbo- en wo-studenten van diverse opleidingen. De duur van een stage varieert van een paar weken tot een jaar. Als stagiair bij de Melkweg zijn er verschillende mogelijkheden om invulling te geven aan jouw stage. Ben jij geïnteresseerd in een afstudeerstage bij ons en/of heb je vragen? Mail dan naar vacature@melkweg.nl.

Kijk op de vacaturepagina voor een overzicht van alle openstaande stagevacatures.