Superfans F.A.Q.

Veelgestelde vragen door superfans

 • F.A.Q.

  • We begrijpen dat je heel enthousiast bent over het concert, dat zijn wij ook! Toch is het niet mogelijk om al overdag naar de Melkweg te komen. Vanaf twee uur voorafgaand aan de opening van de zaal mag je op de brug voor onze ingang in de rij plaats nemen. Op deze manier willen we de overlast voor onze buren beperken en zorgen we er voor dat de weg vrij blijft voor doorgaand verkeer bij ons in de straat.

  • Het gebeurt weleens dat fans zelf een systeem bedenken voor de rij. Echter zijn we hier als Melkweg niet verantwoordelijk voor, en kunnen we helaas niet garanderen dat er ook rekening gehouden kan worden met dit systeem aan de deur. 

  • De lengte van een concert wordt bepaald door de artiest, we kunnen dus geen eindtijd aangeven bij concerten. In de meeste gevallen speelt de hoofdact maximaal anderhalf uur. Enkele dagen voorafgaand aan het concert vind je op onze website het definitieve tijdschema.

  • Als je VIP-tickets via Melkweg gekocht hebt, ontvang je enkele dagen voor de show een e-mail met meer informatie over het VIP-pakket en een tijdschema. De artiest en diens management zijn verantwoordelijk voor de inhoud en samenstelling van dit VIP-pakket. Melkweg heeft hier dus geen invloed op en is niet verantwoordelijk voor de inhoud en de afwikkeling van het VIP-pakket.

  • Per programma en artiest zijn er verschillende regels over het meenemen van een tas. Vaak zijn kleine tassen toegestaan, maar er kan gevraagd worden deze toch op te bergen. In dat geval hebben wij kluisjes waar je je spullen kan achterlaten. Meer informatie over de kluisjes kan je vinden op deze pagina

  • De merchandisestand wordt volledig ingericht door de artiest. Het is dus ook de artiest en diens management die bepaalt of je al dan niet kan pinnen als je merchandise wil kopen. Let op: soms kan je enkel met contant geld betalen! We hebben een pinautomaat in het gebouw, maar we raden je toch aan om voor de zekerheid cash mee te brengen als je graag merchandise wil kopen. 
  • Je mag je herbruikbare waterfles meenemen naar de Melkweg, mits deze leeg is bij binnenkomst. Eigen consumpties meenemen is niet toegestaan. Op deze manier kunnen we plastic weggooiflessen uitbannen. Zorg dat je voldoende water drinkt tijdens en voorafgaand aan je bezoek.
  • De zalen van Melkweg zijn niet heel groot, je hebt dus van op elke plek een goed zicht op de artiest. Het is dus helemaal niet nodig om al de hele dag in de rij te staan! Mocht je dat toch willen doen, dan adviseren we je om genoeg eten en drinken mee te brengen, of goed te eten van tevoren. Volg ook steeds de aanwijzingen van de beveiliging op.