Kunstschooldag[en]

  THE DREADFUL

  OZ

  Please note: this event has already taken place

   Kunstschooldag[en] voor 8e-groepers, ter afsluiting van hun basisschooltijd nog één keer een intense kunstbeleving voor alle kids die na de zomer hun schoolcarrière vervolgen op de middelbare school. Twee dagen lang trekken duizenden kinderen samen met hun begeleiders dwars door Amsterdam op zoek naar kunst en cultuur. Een unieke kans om op één dag meerdere kunstlocaties te bezoeken, waaronder de Melkweg.

   In de OZ:

   The Dreadful
   10:00 uur - 12:00 uur | 12:00 uur - 14:00 uur

   Bas Barnasconi, beter bekend als Bazz van de Bazzookas én drijvende kracht achter The Dreadful, is inmiddels een fenomeen tijdens Kunstschooldag[en]. Al improviserend zet de muzikant samen met zijn drummer de zaal binnen de kortste keren op zijn kop. Al snel staat het podium vol met 8e-groepers, juffen en meesters, allemaal met een instrument in de hand of zingend achter de microfoon. Iedereen mag meedoen, op wat voor een manier dan ook. Als gitarist, banjospeler, toetsenist, rapper, stagediver, danser, net zoals het uitkomt. Wat er gaat gebeuren als The Dreadful op het programma staat? Dat weten we nooit. Maar dat de kids niet meer van het podium zijn weg te slaan en iedereen swingend OZ weer verlaat, daarover geen enkele twijfel!

   In de Upstairs:

   Ella John 
   Ze moet dansend en rappend geboren zijn, zo aanstekelijk is haar energie. En ze is gefocust. Want het allerbelangrijkste is volgens haar het vinden van focus en motivatie, elke dag opnieuw: ‘Het begint toch altijd bij jezelf.’ Haar teksten zijn nooit zomaar, daar zit een boodschap in. Met haar muziek wil ze nu eenmaal iets uitdragen. Tijdens Kunstschooldag[en] niet alles verstaan? Luister thuis