• Concert

20 jaar Pop

DeWolff / Jungle By Night / Nusantara Beat / Loupe / The Great Communicators / Sue The Night / Josephine Odhil e.a.

Max MILK OZ Upstairs

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 15
  • € 10 Studentenkorting

gratis op inschrijving via RSVP uitnodigingsmail voor AHK-studenten en CVA-Pop Alumni

aanvang: 19:30 uur

Wat hebben Jungle By Night, Meis, Sue the Night en Nusantara Beat met elkaar gemeen? Ze zijn allemaal alumni van CvA Pop, de popopleiding van het Conservatorium van Amsterdam!

Op woensdag 5 oktober viert CvA haar 20-jarige bestaan met een groot feest in de Melkweg! Join ons voor 'a trip down memory lane' met bands die de afgelopen 20 jaar aan de Pop academie hebben gestudeerd. 

Line-up:

DeWolff / Jungle by Night / Sue the Night / Nusantara Beat / MEIS / Loupe / Josephine Odhil / Parker Fans / Carceri / The Great Communicators / Kitchenette / Schoppenheer / Swan / Klankspoor

Zie hier het volledige tijdschema.

DEWOLFF

Drie weken geleden won DeWolff nog een Gouden Notenkraker (de muziekonderscheiding van collega's voor collega's) en vanaf Oktober trekt Dewolff weer door heel Europa om te spelen op de gerenomeerde poppodia. Over hun nieuwe album Love, Death and In Between: "Hey there baby won't you come on in, I got plenty old records that we can play, some rhythm & blues some old rock 'n roll, yes the type of stuff that can save a soul”. 

Jungle by Night
Jungle by Night verwarmt al meer dan tien jaar de dansvloeren met hun cross-cutting muziek op meer dan 700 festivals en podia in 34 landen. Het zevenkoppige instrumentale collectief bracht zes albums uit waarop de taal van hun analoge instrumenten voorop staat en mensen laten dansen op ritmes en grooves geïnspireerd door krautrock, dance, jazz en funk. 

Sue The Night
Sue the Night brak door met het album ‘Mosaic’ en bracht haar op Best Kept Secret, Paaspop en Zwarte Cross. Vervolgens werden ze de Huisband bij De Wereld Draait Door, scoorden megahits op 3FM en de laatste single ‘Oceans (You Might Go)’ ontvangt veel airplay. "Deze single gaat over dat je een avontuur moet beleven, dat je in het diepe moet durven duiken, het onbekende.”

Nusantara Beat
De zeskoppige band Nusantara Beat is opgericht in Amsterdam door een groep muzikanten die zich verbonden voelen met hun Indonesische roots en cultuur. De band creëert tropische en mystieke klanken, geïnspireerd door traditionele Indonesische songs uit de 20e eeuw en brengt deze muziek tegelijkertijd naar de toekomst en was een van de highlights op Lowlands ‘23.

MEIS
Winnaar songwriters competitie Mooie Noten, OOR-talent Popronde 2018, support Bazart, bandlid Eefje de Visser en Someone. Als derde generatie De Groot heeft ze haar portie muziek met de paplepel ingegoten gekregen. “Intense voordracht, onnadrukkelijk charisma en een krachtige aanwezigheid” (De Volkskrant).MEIS zal in april ’24 terugkomen in Melkweg voor haar eigen ‘MeisFest’ release show. Vanavond wordt vast een tipje van de sluier van deze show opgelicht.

Loupe
De Amsterdamse indie rock-formatie Loupe bezit de unieke gave om binnen hetzelfde moment gejaagd en hypnotiserend te klinken. Impulsief en spannend: een fluïde sound waarin stijlen, zoals synthpop, alternatieve folk en indie-rock op eigenzinnige wijze tot uiting komen. Loupe’s repertoire zit vol subtiele wendingen die grote levensdilemma’s op een lichtvoetige manier aanwenden.

Josephine Odhil
Surrealistische dreampop voor dagdromers en avonturiers. Josephine speelde met The Mysterons op Lowlands en Transmusicales. Als Josephine Odhil maakt ze mysterieuze liedjes die je meenemen naar een wereld ver weg. Luister naar haar debuutalbum 'Volatile'.

Parker Fans
Parker Fans is een indiepopduo uit Amsterdam: Kick Kluiving en Sem Egter van Wissekerke. De een zit ook in Teddy's Hit en Personal Trainer; de ander is de beatmaker en bassist van het machtige Bob uit Zuid. 'Bricks', werd uitgebracht in maart 2023, met een EP in april.

Carceri
De Nederlandse Deathmetalband met twee albums op hun naam: ‘The Good Must Suffer The Wicked’ en ‘From Source To End’. Ze deelden het podium met bands als Krisiun, Disavowed, Pyaemia, Gorefest en Cypher, speelden op Neurotic Deathfest en toerden met Suffocation, Cattle Decapitation, Blood Red Throne, Sadist & Cerebral Bore.

The Great Communicators
Het geesteskind van de Nederlandse songwriter Arend Dijkstra, met invloeden van Beck, Arcade Fire, LCD Soundsystem. Hun tweede album 'The Endless Haze' trekt de luisteraar door een spiegelhuis vol onverwachte wendingen: stuwende drum- en basgrooves, kleurrijke en vlijmscherpe gitaar- en toetsenmelodieën, swingende percussie en energieke zang.

Kitchenette
Het geesteskind van Chis. O. Kikic. Twangy gitaren, weelderige synths á la War On Drugs, Kurt Vile en Midlake. De zanger/gitarist nam in 2018 het debuut van Kichenette op waarop het nummer ‘Upon the Shoulders’ staat dat goed werd opgepikt. In 2020 kwam het tweede album uit genaamd ‘Morning Pirouettes’. Nieuwe single ‘If I Can Dance, You Can Dance’ staat gepland als aankomende release!

Schoppenheer
Rapper, producer, presentator. Geen Balenciaga, wel TikTok. Fully plat absurdistische content en muziek, redder van the Netherlands, wel/geen sekte, stand up, stand, WTF!?

Swan
Integer, kwetsbaar, zwoel en rauw met soul. Swan heeft net haar nieuwe single ‘Yin Yang’ uit, op het label van - en geproduceerd door de beroemde Nederlandse producer - Perquisite. Haar debuut-EP staat gepland voor najaar 2023 en draait om het vinden van de balans tussen houden van anderen en houden van jezelf.

Klankspoor
Het modulaire technoproject van de Haagse muzikant Quinten de Jongh. Met een passie voor live performance brengt Klankspoor een unieke mix van modulaire synthese, diepe baslijnen, hypnotiserende ritmes en repetitieve maar evoluerende melodieën.