• Film

Mali Twist (2021)

Africadelic Festival

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11
  • € 0 Cineville Gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info

18.30 - Doors 19.00 - Start Film

Africadelic Festival presenteert de première van de muzikale romance 'Mali Twist', beladen met het drama van politieke verandering in Mali in de jaren zestig en doordrenkt met de muzikale energie van dat decennium.

Het is Mali in begin jaren zestig, enkele jaren na de onafhankelijkheid van de Fransen in 1960. De jeugd van Bamako, de hoofdstad van Mali, droomt van politieke vernieuwing en danst de twist op uit het Westen geïmporteerde rock-'n-roll. Samba, een jonge socialist, valt voor de pittige Lara tijdens een van zijn missies naar de het platteland. Om aan haar gedwongen huwelijk te ontsnappen, vlucht Lara met Samba naar de hoofdstad. Maar haar echtgenoot laat het duo niet met rust en de revolutie brengt al snel pijnlijke desillusies met zich mee.

Africadelic is een jaarlijks festival op en rondom Internationale Afrikadag (25 mei) waar de creativiteit, diversiteit en kracht van Afrika wordt gevierd. Het Africadelic Festival is een ode aan het Afrikaanse continent en zijn wereldwijde diaspora, en biedt een showcase van en reflectie op de culturele rijkdom en de invloed die Afrodescendants (mensen van Afrikaanse afkomst) hebben op de mondiale cultuur en samenleving. Van 24-30 mei 2023 biedt het festival een week vol concerten, films, talks en andere inspirerende evenementen, waaronder deze Nederlandse première van Mali Twist in Melkweg.