• Film

A Silent Voice: The Movie (2016)

Kaboom Animation Festival: Kensuke Ushio Focus

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info

18:30 Doors 19:00 A Silent Voice: The Movie (2016)

Het komende optreden van de Japanse componist en soundtrack-producer Kensuke Ushio op 17 april, befaamd om zijn scores voor de anime-series Chainsaw Man en Devilman Crybaby, geeft Kaboom het perfecte excuus om Ushio's carrière tot nu toe te vieren. Deze avond dus een anime uit de oude doos: het ontnuchterende maar teder moderne meesterwerk 'A Silent Voice'.

A Silent Voice is de verfilming van de gelijknamige mangareeks van Yoshitoki Ōima en werd "een fantastisch werk" genoemd door Makoto Shinkai, wiens monsterhit Your Name in hetzelfde jaar in de Japanse zalen verscheen. De adaptatie door regisseur Naoko Yamada kon rekenen op wereldwijde lof en vertelt het aangrijpende verhaal van een voormalige pestkop en zijn slachtdoffer - een doof meisje - die terug met elkaar in contact komen. Dit coming-of-ageportret schuwt allerminst de donkere hoeken van het tienerleven en de kwellingen die ze kunnen veroorzaken. Kensuke Ushio's bijna conceptuele soundtrack versterkt de vaak onuitgesproken gevoelens van de personages. Ushio stopte zelfs een opnameapparaat in een piano om de score van de film een meer claustrofobisch effect te geven. Het is een opmerkelijke, minimalistische score voor een diepmenselijke moderne klassieker. A Silent Voice heeft sinds zijn release de harten en zielen van velen geraakt en zal dat ongetwijfeld blijven doen.

Dit programma maakt onderdeel uit van Kaboom Animation Festival.

In de Melkweg vinden vaak gelijktijdig verschillende soorten programma’s plaats, zoals concerten, clubnachten en films. Houd er rekening mee dat er af en toe geluidsoverlast kan zijn van andere programma's tijdens de vertoning.