• Film

Filmconcert: Alfred Hitchcock's Blackmail (1929)

Live score: James Whale Orchestra & Postland

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 12,50
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info
  • Gratis voor jaarleden

19:30 zaal open 20:00 start film 21:45 einde film

Een Alfred Hitchcock suspenseklassieker met een nieuwe soundtrack die live wordt gespeeld! Een mooie blondine, een gruwelijke moord, een charmante schurk, een achtervolging door het British Museum, slimme plotwendingen, bedrog... en natuurlijk de meesterfilmer zelf in een van zijn gevierde cameo-rollen. Alle essentiële ingrediënten van Hitchcocks meest gevierde films - en met 'Blackmail' is het allemaal begonnen.

Hitchcocks laatste stille film werd ook zijn eerste geluidsfilm toen de Wardour-studio's hem opdracht gaven hem opnieuw te maken met de nieuw uitgevonden geluidstechnologie. De allereerste Britse geluidsfilm, Blackmail werd een enorme internationale kassahit en opende de deuren van Hollywood voor de jonge regisseur die, zoals iedereen weet, een van de grootste regisseurs in de filmgeschiedenis werd. De stille versie van Blackmail is altijd de keuze van de critici gebleven als de betere film, en heeft de laatste jaren een reputatie opgebouwd als een van de grootste Hitchcock-films, met zijn messcherpe plot en furieus tempo.

Het James Whale Orchestra bundelt de krachten met het muziekcollectief Postland om een gloednieuwe soundtrack te spelen in de stijl van de klassieke Hitchcock-films. Geïnspireerd door 'Vertigo' en 'Psycho' componist Bernard Herrman, combineert de nieuwe soundtrack live solisten met een uniek virtueel orkest van samples en tal van geluidseffecten om de illusie van een groot filmorkest te creëren.