• Festival

Arty Party

Cinema Expo MAX MILK OZ UP

  • Prijs:
  • € 1 Pay what you can (1 euro)
  • € 5 Pay what you can (5 euro)
  • € 7,5 Pay what you can (7,5 euro)
  • € 10 Pay what you can (10 euro)
  • Gratis voor jaarleden
  • Gratis voor We Are Public

Start het nieuwe seizoen samen met Melkweg Expo tijdens Arty Party! Tijdens dit multidisciplinaire festival staat de hele Melkweg in het teken van kunst in al haar vormen. Alle zalen, gangen en hoeken van het gebouw worden benut om je helemaal onder te dompelen in de toekomst van de Nederlandse kunstwereld.

Voor deze zesde editie van dit avondvullende afstudeerfestival zijn het Melkweg Expoteam en verschillende scouts uit het kunstveld op pad gegaan om vers afgestudeerd talent van kunst-en muziekacademies uit het hele land te scouten. Een kleine afspiegeling hiervan zal deze avond te zien zijn. Bezoekers maken zo op een niet-traditionele manier kennis met de kunst van de toekomst. Zo verenigen we jonge kunstprofessionals, net afgestudeerde kunstenaars en autodidacten, bezoekers en muziekliefhebbers. We schotelen hen een zinnenprikkelende combinatie van kunstpresentaties, performances, speeddates met talentscouts, boeiende talks en muziek voor. 

We sluiten de avond af met een heerlijk feestje in de OZ met diverse live optredens en dj’s. Kortom: een avond vol kunst die de artistieke pupillen wagenwijd openzet, zowel voor kunstenaars als publiek.

Voor Arty Party hanteren we een ‘Pay what you can’-systeem: daarmee laten we het aan jou om te bepalen welke ticketprijs past binnen jouw huidige financiële situatie. Kun je een hogere ticketprijs betalen? Dan maak jij het mogelijk dat anderen minder betalen. 

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds. 

▷ SCOUTS

Onderstaande gerenommeerde scouts uit het kunstenveld zullen de beste talenten uit kunst-en muziekacademies over het hele land scouten:

Deelnemende scouts: Amsterdam Ferry Festival (Rowan Stol), BRUTUS (Sanne ten Brink), FOTODOK (Daria Tuminas), The Grey Space In The Middle (Marijke Cobbenhagen), Huis Marseille (Désirée Kroep en Lotte van Es), M Leuven (Laure Vanrijckeghem), Museum More (Julia Dijkstra en Sito Rozema), The Hmm (Lilian Stolk), WePresent (Suzanne Tromp), Into Nature (Hilde de Bruijn), Vleeshal (Roeliena Aukema). 

▷ TALKS

Ontdek inspirerende talks en best practices over wat te doen na afstuderen, of je nu autodidact bent of afgestudeerd. Tijdens deze talks delen andere kunstenaars hun ervaringen en nodigen ze je uit om in gesprek te gaan, zodat iedereen zich gesteund voelt, ongeacht hun opleidingsachtergrond.

▷ MUZIEK

Geniet van een selectie van net afgestudeerde muzikale acts. Van dj’s en elektronische geluiden tot een ouderwets goede nieuwe band. Acts binnen verschillende muzikale genres zijn geselecteerd door onze muziekprogrammeurs. De artiesten, bands en dj's zijn net afgestudeerd van conservatoria of maken deel uit van het netwerk van Melkweg-talentontwikkelaars.

▷ MEET & GREETS

Schuif aan tafel met inspirerende organisaties tijdens onze meet & greets op Arty Party! Als kunstenaar wil je natuurlijk zorgen voor een duurzaam levensonderhoud in de toekomst. Er zijn verschillende manieren om dit te bereiken, en je hebt wellicht ook al ervaring opgedaan tijdens je opleiding. Hoe dan ook blijft het waardevol om afgestemd advies te ontvangen en contact te maken met ervaringsdeskundigen. De Meet & Greet area is er voor een-op-een gesprekken met de beroepspraktijkondersteunende instellingen zoals auteursrecht- en belangenorganisaties, fondsen etc. 

Elke conversatie heeft waarde - geen vraag is te ongebruikelijk en elk onderwerp is relevant! Dit is jouw kans om deze professionele organisaties te ontmoeten in een informele setting en hen alles te vragen wat in je opkomt . Met o.a. Mondriaan Fonds, AFK, Kees de Boekhouder, Kunstenbond, Pictoright, DuPho.

▷ PITCH AREA

In de Pitch Area geven de beroepspraktijkondersteunende instellingen korte pitches van tien minuten over hun organisatie aan het publiek. Met presentaties van onder andere AFK, Mondriaan Fonds, en Kees de Boekhouder.

▷ ARTIST STATEMENT DESK

Kunstenaarsteksten kunnen vaak lastig te begrijpen zijn. Hoe maak je een goede tekst als jonge kunstenaar? Arty Party helpt je daarbij. Kom naar onze Artist Statement Desk, schuif aan bij een van onze schrijvers en krijg feedback op je huidige tekst. Met kleine veranderingen kun je al een veel breder publiek bereiken door je boodschap duidelijker en uitnodigender over te brengen.

▷ SPEEDDATES

Arty Party zou niet compleet zijn zonder onze nuttige speeddates met experts uit de kunstwereld. Je bent van harte welkom om langs te komen met je portfolio, om zo waardevolle feedback te ontvangen over je werk. De speeddates zijn voor iedereen toegankelijk, of je nu autodidact bent, nog studeert of al bent afgestudeerd. Het enige wat je nodig hebt is een ticket voor Arty Party, dat je kan kopen op onze website. Houd er rekening mee dat de speeddates werken op basis van first come, first served, dus zorg ervoor dat je op tijd aanwezig bent.