• Film

Bad Like Brooklyn Dancehall (2023)

Presented by Jamrock, Caribbean Creativity & Africadelic

Intro: Angel Misier (Dancehall Explorer)

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info

20:45 Doors 21:15 Intro + short film: Free Free At Last (2023) 21.30 Bad Like Brooklyn Dancehall (2023)

Na de voorpremière tijdens ADE vertonen we samen met Jamrock, Caribbean Creativity en Africadelic nog een keer Bad Like Brooklyn Dancehall, als onderdeel van AfroJam! Deze documentaire, geproduceerd door Shaggy, onderzoekt de dancehall-scene die in de jaren tachtig en negentig in Brooklyn opkwam en de altijd aanwezige invloed ervan op een jongere generatie. De film wordt ingeleid door Angel Misier aka Dancehall Explorer.

Bad Like Brooklyn Dancehall onderzoekt de opkomst van dancehall in de jaren tachtig en negentig, toen Jamaicaanse immigranten de muziek, dans en sfeer van hun vaderland naar New York City brachten. New York, bijgenaamd de 15e provincie van Jamaica, werd de thuisbasis van een invloedrijke beweging die dancehall naast hiphop zag opkomen en zich uiteindelijk over het hele land verspreidde. Deze documentaire, geproduceerd door Shaggy, brengt grote namen als Sean Paul, Ding Dong en nog vele anderen, waaronder Shaggy zelf, samen om het verhaal te vertellen. Met nooit eerder vertoonde archiefbeelden die de reis van Kingston naar Brooklyn overbruggen, zal deze film niet alleen dancehallfans bekoren, maar ook alle mensen die geloven in de kracht van muziek om mensen samen te brengen. De film is een ervaring waarbij je ongetwijfeld zelf wil gaan dansen!

In de Melkweg vinden vaak gelijktijdig verschillende soorten programma’s plaats, zoals concerten, clubnachten en films. Houd er rekening mee dat er af en toe geluidsoverlast kan zijn van andere programma's tijdens de vertoning.