• Film

Be The Fool (2024)

IN-EDIT Music Documentary Film Festival

Q&A: Joris Postema & Jade Finch

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info

14:30 Doors 15:00 Be The Fool (2024)

IN-EDIT is weer terug! De zesde editie van het muziekdocumentaire-festival vindt dit jaar plaats van 11 t/m 21 april in de Melkweg. Ook dit jaar zijn er weer vele mooie nieuwe muziekfilms te zien, zoals deze documentaire over het Nederlandse hippie-kunstenaarscollectief The Fool, met Q&A!

In de jaren zestig behoorden avant-garde kunstenaars Barry Finch en Josje Leeger tot het illustere en kleurrijke kunstenaarscollectief The Fool, naast Simon Posthuma (Douwe Bob's vader) en Marijke Koger. Ze maakten kleding, LP-covers, fotografie en schilderkunst en werkten samen met The Beatles, Jimi Hendrix, Eric Clapton en andere rockgrootheden. Ook maakten ze zelf muziek, hun eerste album werd geproduceerd door Graham Nash. Nu ze zijn overleden en langzaam dreigen te worden vergeten, gaan hun kinderen Jade en Scarlet Finch op zoek naar de betekenis van hun ouders’ nalatenschap. De zoektocht brengt hen terug naar legendarische locaties, van Londen tot Los Angeles en van Ibiza tot Amsterdam en naar legendes die toen hun vrienden waren, zoals Graham Nash, Donovan en Bruce Dickinson van Iron Maiden. Door de film heen verweven zijn kleurrijke scènes uit de musicshow ‘Fools Paradise’, geschreven door hun ouders Barry en Josje. Een verhaal over het zoeken naar je identiteit, geschreven als opvolger van de wereldberoemde musical Hair. Terwijl Jade en Scarlet geconfronteerd worden met hun rock-‘n-roll jeugd, merkt Jade op dat de Fool zijn eigenlijk een groot compliment is. Het betekent dat je in je dromen gelooft. Want wat betekent het leven als je nergens in gelooft?

Na afloop van de film vindt een Q&A plaats met de regisseur (Joris Postema) en de protagonist (Jade Finch). 

In de Melkweg vinden vaak gelijktijdig verschillende soorten programma’s plaats, zoals concerten, clubnachten en films. Houd er rekening mee dat er af en toe geluidsoverlast kan zijn van andere programma's tijdens de vertoning.