Film

Mixtape: The Movie (2022)

Black Soil Film Festival

Cinema

In samenwerking met Team Beats en het HipHophuis presenteert Black Soil voorafgaand aan de film mixtape een interactief live gesprek met niemand minder dan de Amerikaanse hiphoplegende, gamechanger en producer van een eindeloze reeks baanbrekende hiphopklassiekers; Pete Rock, waarin hij de 10 MC's aller tijden bespreekt in zijn eigen persoonlijke Hip-Hop Pantheon. Welke 10 MC's in de hiphopgeschiedenis zijn volgens deze hiphoplegende de belangrijkste game changers geweest? 

Hoe inspireerden en beïnvloedden deze unieke MC's Pete Rock's eigen evolutie als een van de grootste hiphop-producers? Wat was hun belangrijkste bijdrage aan de evolutie van hiphopmuziek en -cultuur? Hoe beïnvloedden ze de verhaalvertelling, de artistieke stijl en benadering van inhoud, ritme en flow, evenals de muzikale ontwikkeling in het algemeen? Hoe was en is het creatieve proces, werken met enkele van de grootste stemmen van de hiphopcultuur?

Pete Rock's ervaring en visie als een van de toonaangevende en baanbrekende hiphopproducenten aller tijden, biedt hem een onderscheidend perspectief op de evolutie van enkele van de meest cruciale MC's uit de hiphopgame. Met zijn klassieke solowerk, zijn repertoire met Pete Rock & CL Smooth, zijn baanbrekende instrumentale albumseries en - "Another Pete Rock Remix" - zijn vele klassieke remixes heeft hij geholpen de basis te leggen van wat hiphop vandaag de dag is. Hij werkte met iedereen, van Biggie tot Nas, van Kanye tot Dilla, van Public Enemy tot Mary J. Blige, en van Smoke DZA tot Westside Gunn. Kom en wees getuige van de hiphopgeschiedenis met een echte legende.