• Film

Canceled (2022) + Talk: Fresku

Black Soil Film Festival - Short Visionaries

Talk: Fresku & Arjun Chadha

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info
  • Gratis voor jaarleden

20:30 zaal open 21:00 start programma 22:30 einde programma

Black Soil is een filmfestival met verhalen uit de wereldwijde hiphop-community. Met een uniek filmaanbod dat bestaat uit korte en lange films, classics en documentaires presenteert Black Soil cinema die diepgeworteld is in hiphopcultuur. Het thema voor dit jaar is ‘Respect The Architect,’ waarmee het festival een ode brengt aan de grondleggers, pioniers en ontstaansgeschiedenis van hiphop.

In Canceled wordt in een eindeloze stroom aan haatberichten en doodsbedreigingen de bekende rapper Kuenta (Roy 'Fresku' Reymound) meedogenloos gecanceld. Zijn volgers op social media laten hem in rap tempo vallen, en ook zijn label dropt hem publiekelijk. Samen met manager Randy (Werner Kolf) vlucht hij naar een villa in de Ardennen, waar hij met alle macht probeert zijn carrière en leven veilig te stellen. 

Canceled is het langverwachte debuut van het anonieme Eindhovense YouTube-fenomeen Teemong, die onder meer bekend werd met zijn clips en sketches met vrienden Fresku en Killer Kamal en andere Nederlandse hiphopgrootheden. De hoofdrol in Canceled wordt dan ook gespeeld door Fresku, die eerder al rollen had in New Kids, Ron Goossens, Low Budget Stuntman en de serie Downtown. 

De film ging in juni 2022 in première op het Tribeca Film Festival in New York en werd op het Nederlands Film Festival genomineerd voor een Gouden Kalf in de categorie ‘Beste Korte Film'. Na de film is er een nagesprek met Fresku en Arjun Chadha van Get Familiar Magazine.