• Film

Cyndi Lauper: Let the Canary Sing (2023)

IN-EDIT Music Documentary Film Festival

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info

20:45 Doors 21:15 Cyndi Lauper: Let the Canary Sing (2023)

IN-EDIT is weer terug! De zesde editie van het muziekdocumentaire-festival vindt dit jaar plaats van 11 t/m 21 april in de Melkweg. Ook dit jaar zijn er weer vele mooie nieuwe muziekfilms te zien, zoals deze documentaire over de Amerikaanse zangeres Cyndi Lauper.

Let the Canary Sing is een levendige en opgewekte documentaire over de popsensatie uit de jaren 80, Cyndi Lauper. Volg haar reis van nederige roots in een katholiek Siciliaans gezin in de wijk Queens, en haar vroege dagen als lid van de bluesrockgroep Blue Angel, tot het ontstaan van haar unieke podiumpersoonlijkheid - excentriek, uitgesproken en opzettelijk naïef - die haar naar de top van de hitlijsten katapulteerde in het tijdperk van new wave met nummers als Girls Just Want to Have Fun en She Bop (waarbij vrouwelijke masturbatie bespreekbaar werd gemaakt). Deze boeiende documentaire onthult ook Lauper's buitengewone talent om zichzelf telkens weer opnieuw uit te vinden in zowel muziek als theater, terwijl ze standvastig opkomt tegen de eisen van de industrie en verschillende vormen van onverdraagzaamheid als een krachtige stem voor feminisme en LGBTQ+-rechten.

In de Melkweg vinden vaak gelijktijdig verschillende soorten programma’s plaats, zoals concerten, clubnachten en films. Houd er rekening mee dat er af en toe geluidsoverlast kan zijn van andere programma's tijdens de vertoning.