Film

Dio: Dreamers Never Die (2022)

IN-EDIT Music Documentary Film Festival

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11 Regulier
  • € 0 Cineville gratis
  • € 25 Lust for Life Package (3 films)
  • Geldig voor Cineville Meer info

19:00 - DOORS 19:30 - START FILM

IN-EDIT is weer terug! De vijfde editie van het muziekdocumentaire-festival vindt dit jaar plaats van 13 t/m 23 april in de Melkweg. Ook dit jaar zijn er weer vele mooie nieuwe muziekfilms te zien, zoals deze documentaire over heavy-metal-legende Ronnie James Dio, die de standaard rockdocumentaire overstijgt.

Dreamers Never Die belicht op prachtige wijze zowel zijn krachtige stem als zijn zachte hart en gaat diep in op de ongelooflijke opkomst van de zanger. Van zijn begin als doo-wop-crooner in de jaren '50, en zijn classic-rock-tijd bij Ritchie Blackmore's Rainbow, tot zijn vervanging van de iconische Ozzy Osborne in Black Sabbath en uiteindelijk zijn legendarische status met zijn eigen band Dio. Ronnie's biografie is volledig uniek in vergelijking met de uitgekauwde seks, drugs en rock & roll-clichés. De film gaat over doorzettingsvermogen, dromen en de kracht om in jezelf te blijven geloven.

Deze film is onderdeel van Lust for Life Picks: films uit het programma die zorgvuldig geselecteerd zijn door Lust for Life magazine.